REUTERS/Charles Platiau
PRAVA NOGOMETNA OBITELJ

STVARA SE MOĆNA MALONOGOMETNA MOMČAD UNUTAR OBITELJI Treći sin legende Reala čeka priliku u prvom sastavu, kad zaigra najmlađi dogodit će se neviđeno

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2019. 22:16

Pravo je bogatstvo u svojoj nogometnoj karijeri imao Zinedine Zidane. Igrao je u ponajvećim europskim klubovima. Posebice se to odnosi na madridski Real u kojem je kao trener, usudimo se reći, imao još veće uspjehe. Jer, osvojiti tri uzastopne europske titule nije jednostavan zadatak. Nimalo.

Nije samo veliki Zizou iz obitelji igrao u Realu. I dva njegova sina, Enzo i Luca dosada su barem jednom u službenoj utakmici nosili dres Los Blancosa. To bi uskoro mogao napraviti i treći sin, Theo. I on je igrač sredine terena, a u situaciji kada u kadru zbog ozljeda nema Jamesa Rodrigueza, Lucasa i Brahima, odnosno kad su igrači razasuti po svojim reprezentacijama, Zinedine ga je iz B-momčadi povukao da trenira s onim najboljima.

Podsjetimo se, Enzo Zidane, najstariji sin trenirao je za Real još 2011. godine pod Joseom Mourinhom. Ipak, debitirao je tek u sezoni 16/17, kada je trener bio njegov otac. Luca je kao treća vratarska opcija stalno prisutan u klubu. Prvi trening odradio je 2014. godine pod Carlom Ancelottijem, a debitirao je za seniore u posljednjem kolu sezone 17/18 protiv Villarreala, također pod trenerskom paskom svog oca.

Sada je možda vrijeme da debitira i 17-godišnji Theo, a kako je sve krenulo, neće proći dugo do ustoličenja u prvoj momčadi i četvrtog Zidaneovog sina. To je Elyaz, njemu je 13 godina, a i on je kadet Reala. Za razliku od ostalih u obitelji, najmlađi je obrambeni igrač. Dakle, za desetak godina, obitelj Zidane imala bi što za reći na nekom futsal-turniru.

Linker
19. travanj 2024 02:02