CROPIX
U RAZGOVORU ZA MARCU

SUIGRAČ HRVATSKE SENZACIJE OTKRIO ŠPANJOLCIMA! KADA JE ON U PITANJU - SAMO NEBO JE GRANICA Nalik je Oblaku, ima potencijal za igranje u velikom klubu

BORJA LOPEZ Hajdukov stoper u intervjuu za Marcu govorio o vratarskoj meti Reala
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 14. ožujak 2018. 18:23

Naslovnica španjolskih novina Marca na kojoj je osvanuo vratar Karlo Letica, zbog interesa europskog prvaka Real Madrida, iznenadila je sve igrače Hajduka, napominje španjolski stoper Borja Lopez. Španjolca u redovima Bijelih nazvao je telefonom novinar Marce iz Madrida te ga pitao o naslovnici i tekstu koji su objavili u subotu.

- Vidio sam to kada sam se probudio. Gledao sam Twitter te me iznenadila naslovnica. Mislim, sve nas je ovdje iznenadila - rekao je 24-godišnji stoper.

- Drago mi je zbog Letice. Mislili smo još ranije da će zbog forme i nastupa uskoro izazvati zanimanje. Ako ne Real Madrid, drugi veliki klubovi doći će ovdje radi njega.

Bivši igrač Sportinga, Monaca, Rayo Vallecana, Deportiva, Arouce i Barcelone B komentirao je s Leticom vijest:

- Već su mu bili javili što je objavljeno, no nakon utakmice (s Istrom) pokazao sam mu što je izašlo pa ga zadirkivao. Bio je dobro raspoložen, zadovoljan, a kako i ne bi bio nakon što je zabio ključni gol u 95. minuti koji nas je približio na šest bodova Dinamu.

- Letica je jako mlad. Prvi put je ušao u početnu postavu u važnoj utakmici, protiv Rijeke, iskoristivši izostanak tadašnjeg prvog vratara. Branio je tako dobro da više nije izašao iz početne postave. Obranio je jedanaesterac, tri puta priliku “jedan na jedan”... Od tada nije prestao napredovati - rekao je Lopez.

Nije se nimalo umislio

Stoper koji je ljetos došao u Hajduk navodi fizičke karakteristike svog suigrača iz svlačionice.

- Zbog visine i agilnosti nije tipičan vratar. Jako je brz za svoju visinu. Gledajte, ja sam visok (1,92 m), a za glavu je viši od mene. Mislim da ima veliki potencijal. Osim toga on je skroman momak, miran... nije se nimalo umislio - ispričao je Lopez.

Španjolski branič je trenirao s Ter Stegenom, Bravom, Subašićem... pa je upitan na koga ga Letica podsjeća.

Split, 100318.
Gradski Stadion Poljud.
Utakmica 25. kola 1.HNL izmedju Hajduka i Istre 1961.
Na fotografiji: Karlo Letica.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

- Rekao bih da visinom sliči Oblaku (slovenskom vrataru Atletico Madrida), a također i zbog igre u zraku te agilnosti. Iza sebe ima jako malo utakmica u Prvoj hrvatskoj ligi (devet) i tek mu je 21 godina. No vjerujem da je spreman za velik iskorak. Ne znam hoće li to biti već iduće sezone, ali ima potencijal za igranje u velikom klubu u budućnosti. U to sam siguran. Sada je posve usredotočen na tekuću sezonu, da ona završi dobro te da osvoji trofej s Hajdukom.

Njegov pogodak Istri izazvao je erupciju oduševljenja u Splitu. Sami igrači nisu mogli vjerovati kada je zatresao mrežu za 3:2.

- Ja sam ga nastojao podići u zrak u svlačionici - prisjetio se Lopez.

No samo malo prije toga nije se mogao načuditi što je vratar u jednoj prvenstvenoj utakmici krenuo u napad.

- U jednom trenutku sam na terenu primijetio kako se približava kaznenom prostoru i pomislio “ali... što on radi ovdje”. Nakon toga sam sam sebi rekao “ovo je posljednja prilika, zadnji udarac, pa što nas više bude tu tim bolje”. Zabio je gol poput prave “devetke”.

Na Poljudu još uvijek dolaze k sebi, a Španjolac s 26 nastupa za Hajduk ne može se sjetiti da je sudjelovao u nečemu sličnom.

- Nikada nisam doživio nešto tako posebno. Bilo je jedinstveno, neponovljivo. Još uvijek ne mogu vjerovati. Rezervni igrači su potrčali s klupe do centra kako bi proslavili pogodak, a Letica je bio poput višnje na torti, u tom posebnom danu.

Sam Letica do tog trenutka nije osjetio što znači zatresti mrežu.

- Ma kakvi, ma nisam siguran ni je li on ikada pogodio i iz penala na treningu - našalio se Borja Lopez.

Linker
02. svibanj 2024 17:14