Foto: Goran Sebelic / CROPIX
ČIŠĆENJE SVLAČIONICE

SVE JE GOTOVO! POJAČANJE HAJDUKA OD POLA MILIJUNA EURA NAPUSTILO POLJUD Evo gdje odlazi važan igrač iz doba Ivana Kosa

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 10:53

Adam Gyurcso (28) odlazi iz Hajduka na posudbu, njegov je novi klub mađarski prvoligaš Akademija Puskas. Krilni se napadač tako nakon više od tri godine vraća u domovinu, odnosno već se vratio jer je jučer obavljao liječničke preglede dok se čekala i službena potvrda prelaska u redove novoga kluba.

Hajduk je posudbu Gyurcsa u Mađarsku objavio jučer popodne, što znači da je on novi igrač mađarskoga kluba koji je osnovan 2012. godine.

S Hajdukom je Akademija Puskas dogovorila posudbu na jednu sezonu s mogućnošću otkupa ugovora. Uglavnom, Gyurcso nije bio u planovima novoga trenera Damira Burića, koji ga je otpisao nakon samo jedne utakmice, stoga je ovo najbolje rješenje za sve strane. Nakon Burićeva otpisivanja, Gyurcso više nije imao budućnosti u Hajduku, tražile su se opcije tko bi ga odmah mogao otkupiti, a Hajduk je u početku tražio oko 700 tisuća eura, no nije bilo pravoga kupca koji bi mogao dati taj iznos. Postojali su neki upiti iz Turske, ali i samom je igraču povratak kući bio bolja varijanta. Uglavnom, Hajduk je na Gyurcsa prilikom otkupa njegova ugovora iz poljskoga Pogona, prema Transfermarktu, potrošio 450 tisuća eura. Kada su u računicu uzme činjenica da je, prema neslužbenim procjenama, Gyurcso u Hajduku imao 180 tisuća eura godišnje, taj bi iznos pokrio ono što su Bijeli u njega uložili.

Split, 070419.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmice 1. HNL izmedju HNK Hajduk Split i NK Osijek.
Na fotografiji: Adam Gyurcso, Danijel Loncar.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
Gyurcso

Nove opcije

E sad, možda će Gyurcso u rodnoj Mađarskoj vratiti dobru formu i zablistati, pa da u konačnici Puskas otkupi njegov ugovor, koji, inače, traje do lipnja 2021. godine. Uglavnom, igrač iz ere predsjednika Ivana Kosa i sportskog direktora Marija Branca kojega je u konačnici otkupio njegov nasljednik Saša Bjelanović odlazi iz Hajduka. Gyurcso je za Hajduk odigrao 55 službenih utakmica, u kojima je imao 12 golova i 14 asistencija.

Njegovim bi stopama mogao i još jedan Bijeli, Hamza Barry, koji je u Hajduk stigao u rujnu 2016. godine najprije na posudbu iz ciparskoga Apollon Limassola, da bi Hajduk kasnije za 250 tisuća eura otkupio pola prava od idućeg transfera. Hamzi ugovor istječe idućega ljeta, a Gambijac ga ne želi produžiti pa je sada pravi trenutak za njegovu prodaju, odnosno vrijeme kada se može uhvatiti neki ozbiljniji novac.

Dakako, transfer se s Cipranima dijeli pola-pola, a vidjet ćemo što donose posljednji dani prijelaznog roka. Za Hamzu se ozbiljno interesirao jedan klub iz Rusije, no ono što su nudili nije zadovoljilo Hajduk. Ostaje vidjeti hoće li Rusi, čije se tržište zatvara u ponedjeljak, podignuti svoj iznos, ili će se za Hamzu možda pojaviti neka nova opcija. Puno je opcija i kombinacija, a vrijeme do kraja prijelaznog roka brzo će proći.

Linker
05. svibanj 2024 00:51