Ronald Gorsic / CROPIX
POVRATAK U LIGU PRVAKA

SVE SE DOGODILO PREKO NOĆI, NENAD BJELICA OPISAO EMOTIVNI OPROŠTAJ OD DANIJA OLMA 'U noći kad je sve bilo gotovo, bio je kod mene na razgovoru...'

Dani Olmo odlazi iz Dinama u redove vodeće momčadi Bundeslige, Red Bull Leipziga, veliki transfer Dinama trebao bi biti dovršen tijekom današnjeg dana, a sjajan posao Modrih nakon jutrošnjeg emotivnog oproštaja u Rovinju prokomenirao je za SN trener Modrih Nenad Bjelica.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. siječanj 2020. 15:55

Kad su Modri stigli na prijepodnevni trening u Rovinj, gledatelji, kojih je svaki dan sve više, odmah su primijetili da nema Danija.

- Gdje je Olmo?

To su pitali vašeg reportera, koji im je tako morao otkriti ekskluzivu. Danima se družimo s tim ljudima koji vole Dinamo i dolaze na svaki trening, nismo im to mogli sakriti. Najtužniji je svakako bio Danijev cimer, Amer Gojak. Sad je ostao sam u sobi koju je godinama dijelio s Danijem. Jako će mu nedostajati.

Nakon treninga porazgovarali smo s trenerom Nenadom Bjelicom.

- Daniju nije bilo lako, trebao je odlučiti. Na svu sreću, imao je nekoliko jako dobrih ponuda, odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazivati sve ono što je pokazivao u Dinamu, te da će na najbolji način napredovati. Od nas se oprostio dosta emotivno. Pokušao je nešto kratko kazati, ali nije mu baš išlo, bilo mu je teško. No, život ide dalje, mi moramo bez njega, on mora bez nas. Želimo mu sve najbolje.

Na pitanje je li to najbolji izbor za njega, Bjelica je kazao:

- To je klub koji jako dobro razvija igrače, koji je u ovom trenutku prvi na ljestvici u Bundesligi, iz godine u godinu je bolji, ima dobrog trenera, mnogo drži do mladih igrača. Još uvijek su u Ligi prvaka, to je momčad u kojoj će se on moći dobro razvijati.

Znači li Olmov odlazak da će u Dinamo doći neki novi igrači?

- Ne. Mi smo mnogo puta kazali da u našoj momčadi imamo igrače koji mogu Danija dostojno zamijeniti, to su Lovro Majer, Luka Ivanušec, Amer Gojak... Tu su i ovi mladi što dolaze. Nema potrebe bilo koga dovoditi.

Hoće li još netko otići iz Dinama?

- Ne znam. Ovisi o ponudama. Kad je za klub došla dobra ponuda za Danija, te za igrača, brzo je došlo do dogovora. Jesam li Daniju dao kakav savjet? Jesam, ali to neka ostane među nama. U noći kad je sve bilo gotovo, bio je kod mene, kratko smo razgovarali. Bio sam igrač u Njemačkoj, znam što Nijemci traže, dao sam mu dva-tri savjeta - zaključio je Bjelica

Linker
10. kolovoz 2022 21:13