screenshot
SJAJNE OBRANE

'SVETI LOVRE' IH OČARAO NAKON BRILJANTNE PREDSTAVE Belgijski mediji već veličaju bivšeg golmana Hajduka koji vodi Gent ka Ligi prvaka

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. siječanj 2017. 18:18

Bivši Hajdukov golman Lovre Kalinić već je nakon drugog nastupa za Gent zaslužio naslovnice belgijskih medija nakon što je na gostovanju kod Lokerena u sklopu 23. prvenstvenog kola sjajnim obranama spasio svoju momčad od sigurnog poraza (završilo je 0:0).

Posebno se ističe Kalinićeva uloga u završnici utakmice, jer je najprije u 78. minuti obranio dva udarca domaćeg veznjaka Terkija, a onda je u 85. minuti fantastičnom intervencijom skinuo volej Huppertsa, koji je pucao s nekih sedam-osam metara.

Kalinić je tako u vrlo kratkom roku opravdao rekordnih 3,1 milijun eura koliko je Gent za njega platio Hajduku u ovom prijelaznom roku.

Borba za ligu za prvaka

U dvije prvenstvene utakmice nije primio pogodak (u njegovu debiju Gent je na svom stadionu sa 1:0 svladao Charleroi u ligi), a koliko je dominirao protiv Lokerena najbolje će oslikati ‘devetka’ s kojom su ga ocijenili belgijski novinari. Prva sljedeća ocjena na utakmici bila je ‘sedmica’, zaslužila su je samo tri igrača na terenu, a među njima je bio još jedan bivši hajdukovac, Mario Tičinović, koji je za Lokeren odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka. Glavnina Gentovih igrača dobila je mnogo slabije ocjene, uglavnom ‘petice’ i ‘šestice’.

Gent je s ovim remijem ostao na šestom mjestu u prvenstvu, u 23 kola skupio je 36 bodova, a baš ono je zadnje koje vodi u mini ligu u kojoj će se razigravati za prvaka. Jesenas je dosta bodova Gentu otišlo u vjetar zbog slabog golmana, ali s Lovrom Kalinićem su ti problemi postali prošlost. Sada, međutim, proraditi moraju i napadači...

Linker
17. svibanj 2024 11:19