CROPIX
VIŠE NEGO UGODNO IZNENAĐENJE

SVI KOJI SU ODMAHIVALI RUKOM BILI SU U KRIVU, HAJDUKOV TRANSFER GODINE JE PRED REALIZACIJOM Nekad veliko iznenađenje Vatrenih vraća se na Poljud!

TRANSFER Poljudski klub pred dovođenjem svog negdašnjeg defenzivnog veznog nogometaša, koji s istekom sezone i rastankom sa Salzburgom postaje slobodan igrač
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. svibanj 2017. 20:46

Negdašnjem igraču Hajduka Josipu Radoševiću (23) istječe ugovor s Red Bull Salzburgom s kojim je nedavno osvojio titulu prvaka Austrije.

Uskoro bi Radošević trebao postati slobodan igrač, a kao takav je zanimljiv Hajduku koji pomno prati što se događa s njihovim nekadašnjim igračima diljem Europe. Štoviše, neki izvori sugeriraju da je stvar otišla dalje od pukog propitkivanja i da je Radošević vrlo blizu povratka u Hajduk, koji želi napraviti iskorak u domaćem prvenstvu i plasirati se u Europsku ligu.

Radošević igra na poziciji zadnjega veznoga, kao igrač Hajduka svojedobno je bio najmlađi hrvatski reprezentativac ikad kad ga je Igor Štimac postavio u udarnu hrvatsku postavu u srazu s Belgijom, a iz Hajduka je otišao u Napoli 2013. za tri milijuna eura. Dugopoljac je poznat po svojoj srčanosti na terenu zbog čega mu je nadjenut nadimak Hrvatski Gattuso, pa ga je kao takvoga mladoga kupio Napoli, za koji je skupio deset nastupa i s njim ima upisan Kup i Superkup Italije.

Josip Radošević
Giuseppe Bellini/Getty Images / Getty Images

Zanimljivo je da je Radošević u prvoj utakmici u kojoj je zaigrao za Napoli u igru ušao umjesto Gonzala Higuaina, danas najveće zvijezde Juventusa. Bio je Radošević i godinu dana na posudbi u Rijeci, pa potom i u Eibaru, da bi ovoga ljeta došao u Red Bull u kojemu je ove sezone u prvenstvu postigao tri pogotka. Odličan je bio u Europskoj ligi, u kojoj RB Salzburg nije prošao dalje, ali je on postigao pogodak protiv Schalkea i imao asistencije protiv Nice i Krasnodara.

Radošević je igrač s odličnim životopisom koji je svojevremeno s tek navršenih 18 godina bio A reprezentativac odigravši kao debitant protiv Belgije u eri Igora Štimca na izborničkoj funkciji. Radoševiću su predviđali sjajnu karijeru, no s obzirom na to da je još uvijek mlad, pred njim je još dugi niz igranja. Nema sumnje da za Radoševića ima zainteresiranih i drugih klubova, no sigurno nije imun na Hajdukov projekt stvaranja jake momčadi za iduću sezonu.

Dvojba oko Terzijeva

Inače, Hajduk ne namjerava platiti pola milijuna eura za otkup ugovora bugarskoga stopera Georgija Terzieva koji je na posudbi iz Ludogoreca, no postoji mogućnost da on ipak ostane u Hajduku ukoliko njegov trenutni klub smanji cijenu ili ukoliko se posudba nastavi.

Također, Hajduk neće ići u otkup ugovora (250 tisuća eura) Marka Ćosića koji je na posudbi iz zaprešićkog Intera, te bi on trebao otići s Poljuda, a Hajduk neće produžiti ugovor s lijevim bekom Josipom Kvesićem. Na njegovo mjesto mogao bi doći Ante Vrljičak koji je zaslužio prigodu u kadru prve momčadi budući da je odlično odradio posudbu u Dugopolju zajedno s desnim bekom/krilom Hrvojem Relotom. Od posuđenih igrača Hajduk ima još napadača Ivana Mastelića u Cibaliji koja ima još odigrati kvalifikacije s Goricom, pa će se o njegovu statusu naknadno razgovarati.

Što se stopera tiče, Bijeli imaju kapetana Zorana Nižića, Petra Bosančića i Ardiana Ismajlija koji bi trebali ostati, no zbog sve bližeg odlaska Ćosića, a možda i Terzieva, sigurno će tražiti nova rješenja na tim pozicijama. Također se spominje interes praške Sparte za napadača Francka Ohandzu, spekulira se da bi Česi eventualno platili pola milijuna eura odštete, ali ponude još nema.

Linker
16. svibanj 2024 13:22