CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

SVI NEŠTO KALKULIRAJU, ON UDARA RAVNO U GLAVU 'Što mi tu imamo analizirati? Pa ova Hrvatska je toliko jača od svih da joj nitko nije ni blizu'

IGOR PAMIĆ Nekadašnji hrvatski reprezentativac, sada trener prognozira rasplet u hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini E za plasman na EURO 2020.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. rujan 2019. 10:16

Kakav rasplet u našoj kvalifikacijskoj skupini predviđa Igor Pamić?

- Ne treba sad praviti nikakvu paniku. Jer svima je jasno da imamo daleko najbolju reprezentaciju u toj skupini. Naši dečki, bez obzira na kiks s Azerbajdžanom, zaslužuju mir, jer neće biti problema s odlaskom na Europsko prvenstvo - veli u uvodu Pamić.

Dalje priča Pamić kako se Hrvatska već nalazila u takvim situacijama.

- Kad smo se god našli u nekim nezgodnim situacijama, uvijek smo ih znali prebroditi. Naravno, ovakav kiks u Bakuu nitko nije očekivao, zato i jest toliko bolan. Jedino što može malo zabrinuti jest ono drugo poluvrijeme u sudaru s Azerima koje je stvarno bilo ispod razine. Na koncu smo primili taj šokantan pogodak. Ni nakon njega nismo reagirali, djelovali smo skroz iscijeđeno.

Vratio se na utakmicu sa Slovačkom kazavši da je ritam u Trnavi bio fantastičan.

Trnava, 060919.
Kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2020. godine, Slovacka - Hrvatska.
Na fotografiji: Zlatko Dalic, Ivan Perisic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Zlatko Dalić

- U Bakuu je nedostajalo energije. Protiv Slovaka smo je imali, protiv Azera nismo. To je bilo presudno, bez energije se ne može igrati. Imali smo je protiv Slovaka, gdje se izgubila u nekoliko dana? Na to pitanje ne znam odgovor. Da smo u prvom poluvremenu zabijali pogotke iz svih onih prilika, trebali smo voditi s nekoliko pogodaka razlike i sve bi bilo drukčije. Međutim, ponavljam sigurno ćemo se plasirati na Euro, to uopće nema zbora. Toliko smo jači od drugih da će to završiti sretno po Hrvatsku.

Pamić nastavlja u istom tonu...

- Nema se tu što sad posebno analizirati naša skupina. To se može, onako reda radi, može se gledati tko s kim i kad igra, mogu se predviđati neki rezultati, praviti matematičke kombinacije. Zanimljivo to može biti za nogometnu javnost, ali budimo realni, ovoj Hrvatskoj ni jedna momčad u skupini ne može prići ni blizu. Osobno imam strahovito povjerenje u Dalića, igrače... Da, događaju se kiksovi kao ovi protiv Mađarske i Azerbajdžana, reprezentacija koje nam nisu ni blizu, ali to je već na neki način tradicija kad se radi o Hrvatskoj u kvalifikacijama. Mi se nikada ne možemo plasirati na neko veliko natjecanje bez stresa. Prati nas neka takva karma.

Znači, Mađarska pada u Splitu?

- Tu nema govora, naravno da pada. Jasno, možemo uvijek aktivirati onu rečenicu da se u nogometu nikad ne zna, ali uz pravu atmosferu kakva se očekuje na Poljudu, uz kvalitetu koju imamo, moramo dobiti Mađare. Samo je, naravno, bitno da nam svi krucijalni igraču budu zdravi. Važno je da u toj utakmici igraju iskusniji, koji će se znati dobro snalaziti u toj bitnoj utakmici - zaključio je Pamić.

Linker
20. travanj 2024 09:07