Maja Hitij / Bongarts/Getty Images
IKONA STILA EURA

SVI SMO MI - GABOR KIRALY Zašto je cijeli svijet poludio za običnim - donjim dijelom trenirke

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2016. 21:10

Ima 40 godina, najstariji je igrač Eura u povijesti, ali je dovoljno dobar da stoji na vratima Mađarske koja kreirala mini čudo i plasirala se u daljnji krug natjecanja. Njegovo ime je Gabor Kiraly, vratar koji je postao ikona modnog izričaja Europskog prvenstva u Francuskoj...

The Pyjama man, kako ga zovu Englezi, kojima je postao ultimativna faca Eura. Donji dio trenirke, uvijek sive, njegov je 'potpis', koji je zadnjih dana postao zaštitni znak svakog Mađara. Njegovi sunarodnjaci su, naime, u srijedu hodali Mađarskom, na posao, faks, školu, gdjegod, sa sivim donjim dijelom trenirke na nogama.

To je, inače, Kiralyjev zaštitni znak, ali i jedno od čak sedam praznovjerja.

"Kada sam na početku karijere bio u Haladasu, borili smo se za ostanak. Crni dio trenirke bio je prljav, pa mi je naš oružar donio sivi. S njim smo odradili devet utakmica bez poraza, a ja sam primio samo dva gola", objasnio je Kiraly tajnu svojeg odjevnog fetiša.

"Gledajte, ja sam golman, a ne supermodel. Zato nosim ono što mi pruža neku snagu, ali i komfor. zato uvijek i imam broj veću trenirku, kako bih se što bolje osjećao", zaključio je Kiraly, koji ujedno vozi samo i isključivo Mini Morris, prvo stavlja uvijek lijevi kostobran, ispod dresa nosi crnu košarkašku majicu s brojem 13, a nakon što su Mađari osigurali plasman na Euro, obvezao se da neće braniti u donjem dijelu trenirke, već će u tome i - spavati.

Da, ultimativni heroj Eura!

Linker
19. travanj 2024 13:11