Hanza Media
NEVJEROJATNE SCENE

SVJETSKI MEDIJI DALI PREDNOST FRANCUZIMA, REGIJA SE U POTPUNOSTI OKRENULA VATRENIMA Slovenci radili prijenos uživo, Srbi su imali veliki prigovor

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. srpanj 2018. 09:33

Svjetski su mediji, naravno, popratili nevjerojatan doček hrvatskim reprezentativcima u Zagrebu, ali moramo priznati da su ipak u prvom planu bili svjetski prvaci Francuzi. Poklopilo se da su obje reprezentacije negdje u isto vrijeme imale urnebesan doček, Francuze je na Champs-Elyseeu došlo pozdraviti više od pola milijuna ljudI.

Bilo ih je dokle god pogled seže, piše The Daily Mail. The Guardian se isto posvetio svjetskim prvacima. Tabloid The Sun ima mnoštvo fotografija raznih agencija i obilan tekst o “nevjerojatnim scenama na ulicama Zagreba za nogometaše, kojima će se vratiti osmijeh na lica kad vide koliko ih navijača čeka”.

Associated Press naglašava da je momčad Zlatka Dalića na ulicama i na glavnom gradskom trgu u Zagrebu dočekalo više desetaka tisuća ljudi, ali ta je brojka, praktički, rasla iz minute u minutu.

 

Ljudi su u Zagreb dolazili sa svih strana Hrvatske da bi reprezentativcima priredili vatrenu dobrodošlicu. Prema nekim procjenama, na Trgu bana Jelačića bilo je više od 250 televizijskih kuća iz cijelog svijeta.

 

La Gazzetta dello Sport najprije je objavila video prilikom izlaska naših igrača iz aviona s naslovom “Zagreb: Grande festa”, potom se uključila u prijenos, “Kupanje u gužvi za Hrvatsku”. Španjolski El Pais odlučio se za galeriju fotografija s dočeka u Zagrebu, vodeći se onom da jedna fotografija govori tisuću riječi. Stvarno se spektakularne, nema spora. Francuzi su se bavili sami sobom...

 

Mediji iz regije bili su okrenuti prema Zagrebu i Hrvatskoj. Slovenski dnevnik Delo imao je prijenos u živo, vrlo iscrpan. Sportskom žurnalu iz Beograda to je također jedna od udarnih vijesti na portalu, “Vodeni topovi i crveni tepih za fudbalere Hrvatske”. Sarajevski Dnevni avaz preuzimao je izvještaj našeg Indexa, njima je to također u vrhu, uz vijest da se Miralem Pjanić u Torinu pozdravio s Cristianom Ronaldom.

 

Bila bi prava šteta ne spomenuti srpski Informer: “Pa ih vi opet nazivajte braćom! Hrvati sa Thompsonom u autobusu! Doček se pretvorio u još jednu ustašku orgiju!

Linker
19. prosinac 2020 06:27