StoryEditor
 Damir Krajac / CROPIX
DVOJAC BEZ KORMILARA

SVJETSKI VESLAČKI KUP BEZ BRAĆE SINKOVIĆ Zbog jakih bolova u leđima odustao od utrke, slijedi važno najtecanje i to je prioritet

Autor: HinaObjavljeno: 14. srpanj 2018. 17:09

Hrvatski dvojac bez kormilara nije se uspio plasirali u A finale na završnom natjecanju Svjetskog veslačkog kupa u švicarskom Lucernu.

Uoči subotnjeg polufinala Martin Sinković osjetio je jake bolove u leđima te je zbog toga morao odustati od utrke. Njegov brat Valent Sinković je utrku odvozio s Karlom Udovičićem te su zauzeli peto mjesto s vremenom 6:45.930 minuta, te su ostali bez A finala u koje su išle po tri najbolja posade iz polufinalnih skupina,

U nedjelju oko 9 sati je na rasporedu B finale, za poredak od 7. do 12. mjesta.

"Ovo je bila jako teška odluka. No, zbog priprema za nadolazeće europsko i svjetsko prvenstvo nismo htjeli riskirati ozbiljniju ozljedu. Zajedno sa trenerom Nikolom Bralićem odlučili smo da je bolje preskočiti ove dvije utrke i da se oporavim za ostatak sezone. Hvala puno svima na porukama podrške, bit će sve dobro siguran sam“, izjavio je Martin Sinković.

Prethodno je u subotu ujutro hrvatski veslač Luka Radonić izborio nastup u A finalu lakih samaca u Lucernu. U finale su išla po tri najbolja veslača iz polufinalnih skupina, a Luka Radonić je bio najbrži u svojoj skupini sa rezultatom 7:04.470 minute. To je ujedno drugo vrijeme polufinala, od Radonića je bio brži samo Švicarac Michael Schmid (7:03.980), koji je pobijedio u drugoj polufinalnoj skupini.

Finale lakih samaca je također u subotu, ali poslijepodne u 16.20 sati. Uz Luku Radonića i Švicarca Michaela Schmida, u finalu će nastupiti Australci Sean Murphy i Hamish Parry, Nijemac Lars Wichert i Kinez Junjie Fan.

Linker
05. srpanj 2020 01:27