Drago Sopta / CROPIX
VELEMAJSTOR NA DJELU

TAKO IGRA GENIJ Modrić protiv Iraca pokazao zašto se za njega bore svi velikani!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. lipanj 2012. 11:10

Kad je vidio prvi put Dejana Savićevića, Silvio Berlusconi je naložio svojim emisarima da ga odmah dovedu u Milan.

- E’ un genio del Calcio (on je nogometni genij)! - ustvrdio je iskusni predsjednik Milana, odredivši tom izjavom egidu pod kojom će Italija desetljeće oslovljavati tog virtuoza nogometa.

Luka Modrić je protiv Irske pokazao zašto najveći klubovi Europe pokušavaju slomiti otpor Daniela Levya, predsjednika Tottenhama, koji je svjestan da hrvatsku zvijezdu broj jedan neće moći više zadržati. Nogomet koji igra hrvatski genij zaslužuje najveće pozornice, vrhunske suigrače uz koje će Modrićeva virtuoznost doći do još većeg izražaja. I, naravno, da bi tako njegov čistokrvni talent bio valoriziran trofejima.

Prije ove utakmice s Ircima Modrić nam je govorio vrlo otvoreno:

- Znam što se od mene očekuje, i ponekad mi smeta što se stalno inzistira kako bi jedan igrač trebao riješiti sve važne utakmice. No, ovaj put ne bježim od odgovornosti, želim je preuzeti jer sam itekako svjestan koliko reprezentaciji ali i navijačima znači ovakav turnir. Dat ću sve od sebe i siguran sam da ću biti pravi, jer se osjećam odlično.

Modrić je protiv Irske bio pravi Modrić. To znači da je diktirao igru momčadi, diktirao njen ritam, ubacivao se između linija i fantastičnim prvim korakom i promjenom pravca stvarao višak, podvaljivao posljednji pas za šansu, odgađao napade i na malom prostoru čuvao loptu u gužvi protivnika, kombinirao je i, što je razlika u odnosu na druge odlične veziste, vraćao se u obranu, spečavao kontru, pokrivao je leđa suigračima, žrtvovao se za momčad.

OPŠIRENIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
27. travanj 2024 10:58