Luka Modrić
 REUTERS/Darren Staples Livepic
NA OTOKU NE ZABORAVLJAJU

'TALENT RIJETKO VIĐEN PRIJE, ALI I KASNIJE' Ugledni žiri svrstao hrvatskog kapetana među najbolje strane igrače koji su ikada igrali u Premiershipu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2017. 18:34

Popularni i ugledni nogometni medij Four Four Two napravio je ljestvicu 100 najboljih nogometaša koji su ikada igrali u Premiershipu. Odborjavanje je stiglo do najboljih 20 čija imena još nisu otkrivena, no zato je poznato kako se na 48. mjestu smjestio i jedan hrvatski nogometaš.

Luka Modrić igrao je u dresu Tottenhama od 2008. do 2012. godine i ostavio veliki trag na Otoku. Igre u dresu 'spursa' odvele su ga u Real Madrid gdje je izrastao u jednog od najboljih svjetskih veznjaka, a Englezi ga nikako nisu zaboravili.

"Ljudi olako zaboravljaju na to što je Luka morao proći u prilagodbi na igranje u Engleskoj. Bio je već popularan zbog svojih igara za Hrvatsku, no patio je na fizičkoj razini. Juande Ramos je tada forsirao igru koja i nije najbolje odgovoarala Modriću, no Hrvat se nije predavao. U trenutku kada je fizički ojačao stigao je i Harry Redknapp koji je preferirao napadački nogomet", piše u opisu Modrića:

"Luka je briljirao u takvim postavama s ogromnim tehničkim potencijalom, a takav talent rijetko je viđen prije njegovog dolaska, ali i nakon odlaska. Do svoje posljednje godine u Engleskoj je dosta ojačao, no nikada do razine koja bi ugrozila njegovu tehniku. Prodaja Realu slomila je mnoga srca, a iako mnogi pamte njegovo forsiranje transfera u Real, Modrić je itekako cijenjen i sigurno je jedan od najboljih igrača koji su ikada nosili dres Tottenhama."

Linker
09. svibanj 2024 06:27