REUTERS
ZASLUŽENA POBJEDA

TALENTIRANI TRENER PRIZNAJE 'Taj čovjek je učinio nešto čudesno, baš sve je podredio momčadi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2016. 10:16

Komentar finalne utakmice za Sportske novosti dao je Željko Kopić.

"Gledali smo presliku igre obje ekipe iz dosadašnjeg dijela natjecanja. Pogba i Matuidi su u središnjici davali stabilnost i balans Francuskoj, te omogućavali napadačkoj četvorki Francuza veću slobodu u napadačkim akcijama u kojima je aktivnost Payeta, napadački instinkt Griezmanna, te ogromna energija koju je davao Sissoko donosila opasne situacije pred protivničkim golom."

Coman je u nastavku donio puno dobrog Francuskoj.

"Svi igrači Portugala i u ovoj utakmici su ostavili svoj ego po strani, potpuno se podredili momčadi i zahtjevima koje je Santos postavio pred njih, s tim da je rani izlazak Ronalda osiromašio finale."

Ipak, Kopić ističe taktičku notu.

"Tijekom cijele utakmice jasno definirani u svojoj defanzivnoj ideji, te izuzetno strpljivi u napadačkim akcijama, prvo u sustavu 4-4-2 s rombom u središnjoj liniji, nakon toga u sustavu 4-1-4-1 sa izvrsnim vratarom Rui Patriciom koji je bio i prvo ime utakmice, Fonteom i Pepeom koji su izvrsno funkcionirali kao par središnjih braniča, te Renatom Sanchesom koji je odigrao izuzetno zrelu i kvalitetnu utakmicu."

Jasno, Fernando Santos je bio na nivou.

"Tada Santos umjesto Sanchesa u igru uvodi klasičnog napadača Edera i prema karakteristikama igrača na terenu preuzima veći rizik, a sustav i ideja igre ostaju nepromijenjeni. Na isteku 90. minute ponovno je sreća pomilovala Portugalce, kad je Gignacov udarac zaustavila vratnica. "

Za kraj:

"U prvom produžetku ista tendencija događaja na terenu kao i u regularnom tijeku, a u drugom prvo Raphael iz slobodnog udarca pogađa okvir gola, a zatim se ukazao Eder, Santos je ponovno pogodio.
Portugal je prvak Europe. U konačnici, zasluženo."

Kakav vam je bio EURO u Francuskoj?

Odličan, 'format 24' se pokazao punom pogotkom

Može proći, ali sjećamo se i boljih izdanja

Stvar je spasila Hrvatska, inače prst dolje

Najdosadnije ikad

Linker
23. travanj 2024 13:07