acmilan.com / acmilan.com
VEZNJAK NA ČIZMI

TALIJANI NA SVA ZVONA HVALE NOVU ZVIJEZDU MILANA Igra u sredini, ali Hrvat će donijeti kvalitetu u napadu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2016. 19:28

Bez velikih riječi, ali s mnogo stila, tako je La Gazzetta dello Sport najavila dolazak Marija Pašalića u Milanello. Posvetila mu je u četvrtak čelni prostor na temu Crveno-crnih jer Pašalić je pojačanje koje njihovu igru treba učiniti boljom. Citiraju kompimente koje je na njegov račun stavio Vinko Bego, negda trener mu u kadetima Hajduka.

Mario je već debitirao za Milan u prijateljskoj utakmici s Bournemouthom i spreman je za prvoligaški prvijenac. No, talijanski mediji nisu sigurni hoće li ga uvrstiti u početnu postavu za utakmicu s Udineseom u nedjelju “unatoč odličnim dojmovima na treningu i utakmici s Bournemouthom”, kako navode. Ističu koliko je treneru Vincenzu Montelli bitna pobjeda da nakon poraza od Napolija krene na dobar način u prvenstvo, a nakon duge stanke nisu načisto je li Pašalić spreman za visok ritam 90 minuta.

Pitaju se hoće li igrati 4-4-2 ili 4-3-3, u drugoj varijanti bi Pašalić mogao biti starter nakon što je u ogledu s Englezima pokazao dobre ideje, kontrolu lopte i izvrstan okomiti pas. On može donijeti kvalitetu ofenzivne igre, pišu Talijani.

Utakmica Milan - Udinese igra se u nedjelju u 15 sati. S druge strane mogao bi mu biti Stipe Perica, ako dobije priliku. Jer on u prvom kolu nije bio na terenu s Romom, kad su poraženi 4:0, a u drugom je dobio 26 minuta i zabio gol u ogledu s Empolijem. Za Nenada Gračana i mladu reprezentaciju Hrvatske važno je da Pašalić uđe u prvu formu jer trebat će mu sa Švedskom 10. listopada, a i da Perica održi ritam nastupa i pogodaka.

Hrvatska je imala nekoliko igrača u Milanu, Pašalić je stigao na mala vrata, na posudbu, no od naših igrača sad se puno očekuje u svim klubovima. Hrvatski talent i klasa su prepoznati, na svima je, tako i Mariju, da ih potvrđuje i ujedno otvara vratar giganata i drugim igračima iz naše države. Pašalić je bio na visini zadatka i Elcheu i Monacu, eto mu najvećeg izazova. I to nakon što dugo nije bio u natjecateljskom ritmu.

Linker
28. svibanj 2024 02:12