Reuters
PROMJENA SREDINE

TALIJANI TVRDE DA JE SVE GOTOVO! VATRENI NAKON PET GODINA NAPUŠTA OTOK? Lovren sve dogovorio s novim klubom, poznati financijski detalji transfera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2019. 10:25

Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Nikola Vlašić, Milan Badelj, Marko Rog, Ivan Santini... Ovog ljeta je veliki broj hrvatskih internacionalaca promijenio svoje klubove, a u sljedećih nekoliko dana službeno bi se trebao okončati transfer još jednog 'Vatrenog'. Vrlo je izgledno kako će Dejan Lovren Liverpool zamijeniti Romom.

O odlasku Lovrena s Anfielda piše se cijelog ljeta, jedno vrijeme su se oko njega spominjali Inter i Milan, a posljednjih tjedana intenzivno se priča o poslu s Romom. Kada je postalo jasno da Jurgen Klopp na Lovrena računa kao na četvrtog stopera, situacija je eskalirala pa engleski i talijanski mediji iz sata u sat pišu o novostima oko ovog transfera, a izgleda kako je on blizu službene potvrde.

Naime, Sky Sport Italia javlja kako je Lovren dogovorio osobne uvjete s Romom i kako su sada na redu klubovi. Oni se prethodnih tjedana nisu mogli dogovoriti oko odštete jer je Liverpool tražio 25 milijuna eura, a Roma nudila maksimalno 15.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 12: Dejan Lovren of Liverpool acknowledges the fans after the Premier League match between Liverpool FC and Wolverhampton Wanderers at Anfield on May 12, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

No, izgleda kako je i tu pronađen kompromis – Lovren bi došao na jednogodišnju odštetu, a ako bi odigrao određeni broj utakmica aktivirala bi se klauzula po kojoj ga je Roma obavezna otkupiti za spomenutih 25 milijuna eura. Liverpoolu taj posao odgovara, a i Roma bi se uvjerila kako je hrvatski reprezentativac igrač u kojeg se isplati uložiti taj novac.

Ako bi se ovaj transfer i službeno potvrdio to bi bio šesti seniorski klub za Lovrena. Igrao je u Dinamu, na posudbi u Interu iz Zaprešića, a onda u Lyonu, Southamptonu i Liverpoolu.

Linker
27. travanj 2024 01:48