Tom Dubravec/ CROPIX / CROPIX
MERCATO NA POLJUDU

TALIJANI TVRDE: OTKRIVENA STROGO ČUVANA TAJNA! ROMA ŽELI DOVESTI HAJDUKOVOG DRAGULJA Mlada nada još nije niti debitirala za prvu momčad Bijelih

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 28. srpanj 2019. 13:02

Gianluca Di Marzio je mag informacija s nogometnog tržišta, djeluje u Italiji i prečesto je na pravom tragu da ne bi uživao totalno povjerenje sa svojim "provalama". Sinoć je lansirao, probio strogu čuvanu tajnu kako Roma želi Marija Vuškovića, odnosno pregovara s Hajdukom oko angažmana mladog stopera koji još nije debitirao za prvu momčad "bijelih", prenosi Slobodna Dalmacija.

Indicija ima koliko hoćete, Vušković je imao konkretnu ponudu Fiorentine prošle sezone, tešku i do četiri milijuna eura s bonusima, ali se Hajduku u zimu baš nikoga nije prodavalo osim Ante Palaverse.

U međuvremenu se dogodilo kako se Vušković – suprotno očekivanjima - ipak još nije probio u prvi sastav Hajduka, ostao je "zatočen" u B sastavu i nismo pogodili kad smo iz Turske u siječnju najavili da su stoperski par za prodor u Europsku ligu Svatok i – Vušković.

Mladi stoper, 2001. godište, nije se primakao prvoj momčadi Hajduka ni sada na pripremama na Pohrohju pod paskom Siniše Oreščanina.

Zagreb, 310319. 
Igraliste Hitrec Kacijan.
Druga HNL, utakmica izmedju Dinama II i Hajduka II.
Na fotografiji: Vuskovic Mario.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Što o njemu misli i gdje ga vidi u bližoj projekciji sadašnji trener Damir Burić, nije poznato.

Kako god, mlad je, potentan, reprezentativac svoga uzrasta i takvi imaju prođu.

Roma ima poseban zaokret prema mladima, njihov je novi trener Portugalac Fonseca koji je vodio ukrajinski Šahtar i želi zaokret prema mlađima. Dugoročno.

Spomenimo i to da je od engleskog Guardiana Vušković uvršten među najveće talente Europe i svijeta, nešto slično što je talijanski Tuttosport uradio za Čolinu u svome izboru Golden boy.

Vuškovićev otac Danijel je igrao za Hajduk, a sad je trener u Akademiji barba Luke Kaliterne, djed Mario bio je junior zlatne Ivićeve generacije, pradjed Marko legendarni je tajnik Hajduka šezdesetih.

Šteta ako Mario Vušković ode bez prvoligaškog nastupa, ali Bože moj, prigode beru jagode.

Mario je pak u Hajduk došao nakon što je raskinuo ugovor sa Splitom na Arbitraži i sad ima stipendijski ugovor s "bijelima" sve do 2021. godine.

No, ne žurimo, Roma i Hajduk, ako se pokrenu u pregovorima, priča će se brzo zavrtjeti... Ili će Mario svejedno ostati na kaljenju u B momčadi, čeka "bijele" uskoro drugoligaško natjecanje...

Linker
20. svibanj 2024 11:19