CROPIX
NIJE ANDRIJ, NEGO ANDREJ

TATA JOŽA KRAMARIĆ I DRUŠTVO POBJEDU SLAVILI U ZAGREBAČKOM KAFIĆU 'Andrej je na Bokšićevu tragu, ali ipak loptu treba spustiti na zemlju...'

KRAMARIĆEVA NOĆ KARIJERE Junaka velike utakmice u Kijevu slavilo se u zagrebačkom kafiću
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. listopad 2017. 19:49

Josip Kramarić, Andrejov otac, častio je društvo u jednom zagrebačkom kafiću. Čula se u pozadini buka, vriska, nazdravljalo hrvatskom junaku. Tata Joža teško je nalazio riječi, premda, iznenadili smo se da nije bio u Kijevu. Nekad nije propuštao nijedan trening, sad propusti ovakvu utakmicu.

- Kao psu mi je žao što nisam bio tamo. Trebao sam nešto preko Istanbula letjeti, čekati šest sati na aerodromu, na kraju sam odustao. Ne zbog ova dva gola, u nedjelju navečer čuo sam se s Andrejom, rekao mu da mi je žao što me nema, da bih volio biti tamo. Ma, glavno da smo prošli, glavno da idemo dalje - glasno je pričao Kramarić senior, pretpostavljamo da je konobar baš nosio novu rundu za stol.

Obiteljski album

Treba ponoviti

Velika večer u karijeri Andreja Kramarića, velika. Zna to i otac, vjerni pratitelj kroz karijeru, koliko je samo emocija prošlo kroz njega sinoć. Ponos, puno srce. Iako, moramo priznati, u društvu u kojemu smo mi gledali susret, puno je bilo povika na Kramarića do toga gola, nije mu bilo lako igrati ulogu koju mu je dao Dalić, na desnoj strani.

- Bila je to taktika, zbog Konopljanke. Ali nije on Srna, nije on igrač koji će toliko dati u defenzivi, kad je postalo jasno da moramo zabiti gol što prije, stavio ga je izbornik u sredinu i pogodio. Što da vam više kažem o Andreju. Ovim golovima je na Bokšićevu tragu, ono što je Alen napravio prije 20 godina, ali sad treba to ponoviti u dodatnim kvalifikacijama. Loptu moramo spustiti na zemlju, ne smijemo dugo slaviti, još nismo u Rusiji.

Društvo ga je već zvalo nazad za stol, morao je ići, propuštenih poziva bilo je puno. Ali, uspio je još dodati...

Napokon opušten

- Znate, prije Rujevice na njemu je bio veliki pritisak, očekivalo se da on bude taj koji će riješiti utakmicu, pa nije baš odigrao... Sad je bio opušten, bez pritiska i to je dalo rezultat.

Otišao je Kramarić senior društvu za stol, a Kramarić junior u anale hrvatskog nogometa. Poveo nas je u dodatne kvalifikacije, možda i prema SP-u!

Linker
27. travanj 2024 06:43