Screenshot: CroatianSports / Ilustracija
NAJVJEROJATNIJE - CHICAGO

TEK JE ZAVRŠILO, A DAVOR ŠUKER VEĆ NAJAVIO NOVU AMERIČKU TURNEJU VATRENIH 'Za normalne ljude naravno da je bilo odlično, a oni koji nešto traže...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. ožujak 2018. 23:00

Tek što je završila američka turneja Vatrenih u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je novi put Vatrenih u Ameriku i to sljedeće godine na prijateljski susret sa Sjedinjenim državama.

- Odigrali smo odlično, dečki su pružili pravu partiju, bilo je prekrasno na AT&T Areni sa 79.128 gledatelja koji su pratili spektakl. Drago mi je da smo potvrdili da je ovo bila prekrasna turneja. Žao mi je možda zbog Perua, ali sad kad vidimo druge rezultate, očito je da nismo mislili da je Peru toliko jak. On ima snagu i pomrsit će račune mnogima u Rusiji. Mi imamo još dvije utakmice do Svjetskog prvenstva, a izbornik ima lijepu priliku da izabere udarnih 11 i ostale igrače koji će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Peru i Meksiko u SAD bili su prava provjera.

- Za normalne ljude naravno da je bilo odlično, a sad, uvijek će naći dlaku u jajetu oni koji nešto traže. Prije svega zbog naših ljudi koji su došli iz Kanade, Amerike, velikih gradova, to je odlično. Nadam se da ćemo im nagodinu moći doći i bliže, najvjerojatnije u Chicago. Već smo uspostavili kontakt da igramo prijateljsku utakmicu s Amerikom, ali o tome se moramo sastati još nekoliko puta i dogovoriti. Volio bih najviše kad bi to bilo u Chicagu jer u Minneapolisu bi u ožujku moglo biti loše vrijeme - rekao je Šuker.

O utakmici je još zaključio:

- Da smo pobijedili 6:0 ili da smo izgubili 3:0 ne bi se promijenio svijet. Reprezentacija ima svoj uvod i kraj, u konačnici će biti najvažnija prva utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije. Toliko su svi iskusni, toliko igrači imaju utakmica u nogama, da to sve mogu odraditi.

Linker
08. svibanj 2022 00:42