REUTERS
US OPEN

AMERIČKA TINEJDŽERSKA SENZACIJA DOBILA POZIVNICU ZA POSLJEDNJI GRAND SLAM SEZONE Organizatori nisu zaboravili ni prošlogodišnjeg pobjednika

Australska teniska federacija odredit će posljednjeg vlasnika pozivnice, to joj pravo pripada na temelju reciprociteta.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 12:38

Petnaestogodišnja američka senzacija Coco Gauff jedna je od osam tenisačica s pozivnicom za nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu, koji 26. kolovoza počinje u New Yorku. Gauff je napravila strahovito dobar posao u Wimbledonu, gdje je postala najmlađa igračica u eri Opena, koja se kvalificirala za glavni turnir i potom se probila do osmine finala.

Na svojem je putu bila bolja i od peterostruke osvajačice Venus Williams. Prije dvije godine Gauff je postala najmlađa finalistica US Opena u juniorskoj konkurenciji.

Pozivnicu je dobila i Samantha Stosur, osvajačica US Opena prije osam godina, a potom slijedi niz mladih talenata - Caty McNally, Whitney Osuigwe, Katie Volynets, Diane Parry, Francesca Di Lorenzo i Kristie Ahn.

Bivši Top Ten tenisač Jack Sock predvodi listu tenisača s pozivnicom. Amerikanac je propustio gotovo cijelu godinu zbog ozljede, a US Open je osvajao u paru s Mikeom Bryanom prošle godine, u miksu s Melanie Oudin (2011.) i kao junior (2010.).

Osim njega, ulaz u glavni ždrijeb ovim su putom zaslužili Ernesto Escobedo, Bjorn Fratangelo, Marcos Giron, Chris Eubanks, Zachary Svajda i Antoine Hoang. Svajda je 16-godišnjak, pobjednik američkog nacionalnog prvenstva do 18 godina. Australska teniska federacija odredit će posljednjeg vlasnika pozivnice, to joj pravo pripada na temelju reciprociteta.

Linker
01. svibanj 2024 15:08