Will Russell/Getty Images
NASTUPA I FEDERER

AMERIKANCI POBIJEDILI RUSE NA OTVARANJU HOPMAN CUPA Slavlje su osigurali već nakon pojedinačnih dvojoba

Piše: HinaObjavljeno: 30. prosinac 2017. 11:57

Mješovita teniska reprezentacija SAD-a koju čine CoCo Vandeweghe i Jack Sock svladala je Rusiju sa 2-1 na otvaranju 30. izdanja Hopman Cupa, turnira mješovitih reprezentacija koji je u subotu započeo u australskom Perthu.

Bio je to prvi dvoboj u skupini B, u kojoj su još Švicarska i Japan. Švicarsku predstavljaju Roger Federer i Belinda Benčić, a za Japan će igrati Yuichi Sugita i Naomi Osaka.

Američka reprezentacija pobjedu je osigurala već nakon pojedinčanih dvoboja. Prvo je CoCo Vandeweghe sa 6-3, 6-3 svladala Anastasiju Pavljučenkovu, a potom je Jack Sock sa 6-4, 1-6, 6-3 pobijedio Karena Hačanova.

U dvoboju parova Pavljučenkova i Hačanov su sa 3-4 (3), 4-1, 4-2 nadigrali Vandeweghe i Socka. Mješoviti parovi se igraju na dva dobivena skraćena seta do četiri osvojena gema. Na 3-3 se igra 'tie-break' do pet osvojenih poena, odnosno na dva razlike, ako se dođe do rezultata 4-4.

Skupinu A čine reprezentacije Njemačke (Alexander Zverev, Angelique Kerber), Belgija (David Goffin, Elise Mertens), Kanada (Vašek Pospišil, Eugenie Bouchard) i domaćin Australija (Thanasi Kokkinakis, Daria Gavrilova).

Linker
26. travanj 2024 03:51