Goran Sebelic / CROPIX
DAVIS CUP

Andy Murray prejak za Ivana Dodiga: Velika Britanija izborila Svjetsku skupinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2013. 16:01

Davis Cup reprezentacija Velike Britanije igrat će iduće godine u Svjetskoj skupini nakon što je u prvom nedjeljnom meču Andy Murray pobijedio Ivana Dodiga sa 6-4, 6-2, 6-4.

Treći tenisač svijeta tako je svojoj reprezentaciji donio dva boda bez da je izgubio set na umaškoj zemlji. No, u nedjelju je Dodig bio ravnopravan suparnik tijekom velikog dijela meča.

U prvih set i pol Dodig je igrao odlično, ali ga je prilično slomilo kada kod 3-2 za Murrayja u drugom setu nije iskoristio dvije break-lopte. Poslije toga je Murray nanizao pet gemova, te je u tom trenutku imao 6-4, 6-2, 2-0.

I sve do posljednje gema Murray je čvrsto držao svoj servis kada je atmosfera buknula. Dodig je na servis Škota imao 0-15 i 15-30, a kod 30-30 je odlično prošao Murrayja na mreži, ali je sudac njegovu lopticu okarakterizirao kao milimetrima u autu. Dodig se pobunio, kao i publika, no promjene nije bilo, a Murray je dobio idući poen za konačno slavlje. Mogao se dogoditi break, ali se dogodio - kraj meča za 3-1 Velike Britanije.

Meč je trajao dva sata i dvadeset minuta. Murray je imao sedam break-prilika i iskoristio ih pet, dok je Dodig napravio jedan break od tri šanse.

Hrvatskoj iduće godine predstoji nova borba za plasman u Svjetsku skupinu.

Dodig: Murray mi je pokazao zašto je treći na svijetu



Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se mogao oduprijeti trećem tenisaču na svijetu, Andyju Murrayju. Britanac je pobijedio 6-4, 6-2, 6-4 i tako donio Velikoj Britaniji ukupnu pobjedu u Umagu (3-1)...

Iduće godine će tako Velika Britanija igrati u elitnom društvu Svjetske skupine, dok Hrvatskoj ostaje borba za takvo što kroz 2014. godinu.

- Bio je zanimljiv i, mislim, vrlo dobar i kvalitetan meč. Igrao sam dobro, ali Murray mi je pokazao zašto je treći na svijetu i zašto je u karijeri osvajao Grand Slam turnire. Podigao je razinu svog tenisa, ništa mi nije poklanjao i u ključnim je trenucima bio i bolji i sretniji i spretniji - rekao je Dodig poslije meča i nastavio:

- Dobro je rekao naš izbornik kada je govorio da nismo mogli dobiti težeg suparnika u ovoj fazi natjecanja. Murray se vratio u momčad nakon dvije godine, a s njim Velika Britanija može čak i osvojiti Davis Cup, jer ima odličan par. Mi smo bili hendikepirani jer nam nije igrao Marin Čilić, koji je ipak vođa ove reprezentacije. Probali smo, ali nije išlo - zaključio je Dodig.

Davis Cup: Hrvatska - Velika Britanija 1-4



Hrvatska teniska reprezentacija izgubila je kvalifikacijski dvoboj za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa od Velike Britanije u Umagu sa 1-4. Nakon što je u prvom nedjeljnom dvoboju Ivan Dodig izgubio od Andyja Murraya sa 4-6, 2-6, 4-6 čime je pitanje ukupnog pobjednika već bilo riješeno, u posljednjem je dvoboju dana Mate Pavić izgubio od Daniela Evansa sa 4-6, 6-7 (4).

Hrvatska je tako nakon pet uzastopnih godina igranja u Svjetskoj skupini ispala u Euroafričku zonu I, dok će Velika Britanija po prvi put nakon 2008. igrati u Svjetskoj skupini.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Hrvatske i Velike Britanije i druga pobjeda Britanaca. Prvu su ostvarili u rujnu 2007. u Wimbledonu također u kvalifikacijskom dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu.

HRVATSKA - VELIKA BRITANIJA 1-4

Petak:

Andy Murray - Borna Ćorić 6-3, 6-0, 6-3

Ivan Dodig - Daniel Evans 6-3, 6-2, 6-3

Subota:

Colin Fleming/Andy Murray - Ivan Dodig/Mate Pavić 6-3, 6-2, 6-7 (6), 6-1

Nedelja:

Andy Murray - Ivan Dodig 6-4, 6-2, 6-4

Daniel Evans - Mate Pavić 6-4, 7-6 (4)

Linker
24. rujan 2024 15:21