JONATHAN NACKSTRAND Afp
ATP STOCKHOLM

19-godišnjak svladao najboljeg grčkog tenisača svih vremena i ostvario ranking karijere

Talijanski tenisač Musetti u finalu ATP turnira u Napulju nadigrao je sunarodnjaka Berrettinija
Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2022. 17:57

Danski tenisač Holger Rune (ATP - 27.) svladao je Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 5.) sa 6-4, 6-4 u finalu ATP turnira u Stockholmu te tako došao do svog drugog naslova u karijeri.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 19-godišnjeg Danca koji je Tsitsipasa pobijedio i na putu do četvrtfinala ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Najbolji grčki tenisač svih vremena je u svom 24. finalu doživio 15. poraz. Bilo je to Tsitsipasovo sedmo finale u 2022., ali je samo dvaput osvojio pobjednički trofej (Mallorca, Monte Carlo).

Na novoj ATP ljestvici Rune će biti na 25. mjestu, što će mu biti novi najbolji renking u karijeri.

ATP Napulj: Musetti slavio u talijanskom finalu

Talijanski tenisač Lorenzo Musetti (ATP - 24.) u finalu ATP turnira u Napulju nadigrao je sunarodnjaka Mattea Berrettinija (ATP - 16.) sa 7-6 (5), 6-2, što mu je donijelo drugi naslov u karijeri i drugi u ovoj godini.

Musetti je do prvog naslova stigao na zemljanoj podlozi u Hamburgu, kad je u finalu svladao danas prvog tenisača svijeta, Španjolca Carlosa Alcaraza.

Svladavši Berrettinija u njihovom prvom međusobnom dvoboju, 20-godišnji Musetti je zadržao stopostotni učinak u finalima na ATP Touru, dok je 26-godišnji Berrettini u svom 12. finalu ostao na sedam naslova, od kojih je dva osvojio u 2022. (Stuttgart, London - Queen‘s Club).

Musettiju će naslov donijeti pomak na 23. mjesto nove pojedinačne ATP ljestvice, što će mu biti novi najbolji renking u karijeri.

Linker
17. travanj 2024 09:49