Carlos Alcaraz

 CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
INDIAN WELLS

Alcaraz ekspresno do četvrtfinala, uspjeh karijere za Lehečku, prekinut pobjednički niz Paolini

Jiri Lehečka je u dva seta bio bolji od Stefanosa Tsitsipasa
Piše: SNObjavljeno: 12. ožujak 2024. 23:30

Drugi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz, probio se do četvrtfinala Masters 1000 turnira u Indian Wellsu svladavši u meču osmine finala Mađara Fabiana Marozsana (ATP - 58.) sa 6-3, 6-3 za 75 minuta.

Tako je uzvratio svom suparniku za šokantan poraz koji je doživio od njega prije deset mjeseci na Masters 1000 turniru u Rimu. U ovom je meču ostavio Marozsana bez izgleda, kad je od 2-3 u prvom setu nanizao četiri gema i osvojio prvu dionicu meča. U drugom setu je Španjolac od 2-2 otišao na 5-2 i prvu meč-loptu pretvorio u svoju 50. pobjedu na turnirima Masters 1000 serije.

Alcaraz u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja Nijemca Alexandera Zvereva i Australca Alexa de Minaura.

U prvom meču dana češki tenisač Jiri Lehečka (ATP - 32.) se prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije pobijedivši 11. igrača svijeta, Grka Stefanosa Tsitsipasa, sa 6-2, 6-4.

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Lehečka će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Amerikanca Bena Sheltona (ATP - 16.) i trećeg tenisača svijeta te aktualnog pobjednika Australian Opena, Talijana Jannika Sinnera.

Potapova bolja od Paolini

Ruskinja Anastasia Potapova (WTA - 33.) prva je tenisačica koja se plasirala u četvrtfinale WTA 1000 turnira u Indian Wellsu, gdje je u dvoboju osmine finala svladala Talijanku Jasmine Paolini (WTA - 14.) sa 7:5, 0:6, 6:3.

Tako je zaustavljen niz od sedam pobjeda 28-godišnje talijanske tenisačice, koji je započela neočekivanim trijumfom na WTA 1000 turniru u Dubaiju.

Paolini je u prvom setu imala vodstvo 5-3, ali je Potapova nanizala četiri gema i osvojila prvu dionicu meča. Talijanka je odgovorila žestoko i 22-godišnju Ruskinju ostavila bez gema u drugom setu. No, Potapova se oporavila i s dva ‘breaka‘ u odlučujućoj dionici, u trećem i devetom gemu, došla do svog prvog četvrtfinala na BNP Paribas Openu.

Za plasman u polufinale Potapova će igrati protiv pobjednice dvoboja između Ruskinje Anastasije Pavljučenkove i Ukrajinke Marte Kostjuk.

Linker
02. svibanj 2024 11:27