Carlos Alcaraz

 ALEJANDRO PAGNI Afp
CRNI NIZ

Alcaraz izgubio u još jednom polufinalu, zadnji naslov upisao u Wimbledonu

Favorizirani Španjolac u prvom setu nije uspio dobiti niti jednu break-loptu.
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 18. veljača 2024. 09:18

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz poražen je u polufinalu Argentina Opena. Bolji je nakon sat i 55 minuta igre s rezultatom 7-6(2) 6-3 bio Čileanac Nicolas Jarry.

Favorizirani Španjolac u prvom setu nije uspio dobiti niti jednu break-loptu. Drugi set započeo je break- loptom 20-godišnjaka, ali to nije obeshrabrilo 21. igrača svijeta te je već u idućem gemu vratio izgubljeni servis. Ključni trenutak susreta dogodio se u osmom gemu kad je Čileanac osvojio još jednu break-loptu te u idućem gemu obranio svoj servis i osigurao pobjedu.

U izjavi nakon pobjede Jarry je rekao:

- Carlos je jedan od najboljih igrača tako da to puno znači, posebno nakon bitke koje sam vodio prije nekoliko dana (protiv Stana Wawrinke). Bilo je fizički vrlo teško tako da sam jako sretan što sam se uspio vratiti.

Jarryju će se za svom četvrti pojedinačni ATP naslov boriti protiv domaćeg tenisača Facunda Díaza Acoste koji je u drugom polufinalnom meču pobijedio Argentinca Federica Coriju.

Alcaraz u finalu nije igrao od kolovoza, a zadnji osvojeni naslov bio mu je Wimbledon u srpnju prošle godine. Španjolcu je ovo tek četvrti poraz na zemljanoj podlozi u 31 meču od početka 2023. godine. Ovo mu je također tek treći poraz u 49 mečeva u istom razdoblju protiv igrači rangirani izvan prvih 20 na ATP ljestvici.

Linker
27. travanj 2024 17:53