Carlos Alcaraz

 AL BELLO Getty Images Via Afp
PEH ZA PEHOM

Alcaraz otkazao nastup na prvom europskom turniru iz Masters 1000 serije: ‘Nisam sposoban igrati!‘

Alcaraz je u 2. kolu trebao igrati protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2024. 16:49

Treći tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz, bio je prisiljen otkazati nastup na prvom europskom turniru iz Masters 1000 serije, na zemljanoj podlozi u Monte Carlu, a razlog je ozljeda desne podlaktice.

"Trenirao sam u Monte Carlu i do posljednjeg trenutka se pokušao oporaviti od ozljede mišića desne podlaktice, ali to nije moguće i nisam sposoban igrati!", poručio je 20-godišnji Španjolac putem društvenih mreža.

Alcaraz je u 2. kolu trebao igrati protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea. Španjolca će zamijeniti "sretni gubitnik" iz kvalifikacija, Talijan Lorenzo Sonego.

Španjolac nema sreće s nastupima u Kneževini. Nastupio je samo jednom, prije dvije godine, i doživio poraz od Sebastiana Korde u 2. kolu, nakon što je u prvom bio slobodan. Alcaraz je u ovoj sezoni osvojio jedan trofej, na prvom ovogodišnjem turniru Masters 1000 serije u Indian Wellsu, i ima učinak 15-4.

Naslovom osvojenim u Miamiju, Talijan Jannik Sinner ga je izgurao s drugog mjesta na ATP ljestvici.

De Minaur lako protiv Wawrinke

Australski tenisač Alex de Minaur (ATP - 11.) svladao je sa 6-3, 6-0 Švicarca Stana Wawrinku i tako drugi put u karijeri prošao prvo kolo na ATP Master 1000 turniru u Monte Carlu, gdje je u utorak kiša poremetila program pa su mečevi počeli s gotovo dva i pol sata kašnjenja.

Za 25-godišnjeg najbolje rangiranog australskog tenisača nešto sporiji uvjeti nisu predstavljali nikakav problem pa je za samo 62 minute došao do svoje 20. pobjede u ovoj sezoni, u svom prvom dvoboju protiv 39-godišnjeg Švicarca, trostrukog Grand Slam pobjednika koji je svoj jedini Masters 1000 naslov osvojio baš u Monte Carlu 2014.

U utorak bi svoj meč 2. kola trebao odigrati Borna Ćorić (ATP - 33.), jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što je Zagrepčanin sa 6-1, 6-1 svladao Kazahstanca Aleksandera Bublika, njegov sljedeći suparnik je Nijemac Jan-Lennard Struff (ATP - 25.).

Uspije li Ćorić doći do osmine finala, tamo će ga čekati bolji iz dvoboja drugog tenisača svijeta Talijana Jannika Sinnera i Amerikanca Sebastiana Korde (ATP - 27.), koji je u utorak prošao prvu prepreku svladavši Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu (ATP - 29.) sa 6-1, 6-2.

Linker
20. travanj 2024 11:17