Carlos Alcaraz

 CARL DE SOUZA Afp
ODLIČNA PRILIKA

Alcaraz poslao poruku Sinneru: ‘Cilj do kraja godine je biti broj jedan‘

Španjolac ima odličnu priliku jer ne brani puno bodova do kraja sezone kao Đoković i Sinner
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 12:30

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz ima nevjerojatnu godinu iza sebe. Na početku sezone osvojio je prvi Masters 1000 turnir u Indian Wellsu, a nakon toga postao je jedan od rijetkih tenisača, koji su uspjeli u istoj godini osvojiti Roland Garros i Wimbledon. Prije tjedan dana uzeo je srebro na Olimpijskim igrama u fantastičnom finalu protiv Novaka Đokovića. Ovi impresivni uspjesi ipak ga nisu doveli do prve pozicije na svijetu.

Trenutno je treći, iza Đokovića i Jannika Sinnera. Alcarazov cilj do kraja godine je postati ponovno prvi igrač svijeta. Ima odličnu priliku jer ne brani puno bodova do kraja sezone kao Đoković i Sinner. Ako će igrati na visokoj razini kao ranije ove godine izgledno je da će se to ostvariti, naravno ovisi kakve će nastupe imati Srbin i Talijan.

- Naravno biti prvi je cilj svake godine. Na kraju godine, ako imaš najviše osvojenih bodova u sezoni bit ćeš prvi. Koncentriran sam da na svakom turniru igram najbolji tenis. Do kraja godine moj najveći cilj je da budem prvi, vidjet ćemo što će biti - izjavio je Alcaraz.

- Borim se za prvu poziciju, želim to postići što prije. Cincinnati je važan turnir. Pokušat ću igrati sjajan tenis na istoj razini kao i do sada. Trebalo mi je par dana da ne razmišljam o tenisu. Jedva čekam igrati u Cincinnatiju. Imam odlične uspomene od prošle godine kada sam igrao finale i izgubio u nevjerojatnom meču. Ovo je turnir gdje obožavam igrati - zaključuje Španjolac.

Turnir u Cincinnatiju počinje u ponedjeljak. Alcaraz je u prvom kolu slobodan, a u drugom čeka pobjednika iz susreta Gaela Monfilsa i Alexeija Popyrina. Mladom Španjolcu ovo je prvi turnir na tvrdoj podlozi od Miamija ranije ove godine i dobra priprema za US Open, koji počinje za nekoliko tjedana.

Linker
07. rujan 2024 12:26