GORAN SEBELIC Cropix
MOTORI SU UPALJENI

Alcaraz uvjerljivo startao u Umagu, lakoćom je slomio otpor Slovaka, sve je bliže četvrtom mjestu na svijetu

Trebalo mu je 20-ak minuta da upali motore, a onda je Carlos Alcaraz suvereno započeo obranu naslova u Umagu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 28. srpanj 2022. 22:11

Peti tenisač svijeta bez problema je slomio otpor Slovaka Norberta Gombosa (6-2, 6-3) i šestom uzastopnom pobjedom na hrvatskom tlu ušao u četvrtfinale.

Pred gotovo ispunjenim stadionom Gorana Ivaniševića - kažemo gotovo, jer je popriličan broj sjedalica u VIP ložama ostao prazan - Španjolac nije ni trebao prebaciti u najvišu brzinu. Osim možda u prva dva gema, koja su trajala 17 minuta, razlika u klasi vidjela se iz svemira. Gombos je na prvom Alcarazovom servisu dočekao pet break-lopti, ali isključivo zahvaljujući poklonima s druge strane mreže. Nakon što ih je Alcaraz spasio uz glasni "vamos", meč je otplovio u očekivanom smjeru.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Do kraja je tinejdžer iz Murcije stigao počastiti gledatelje istrčavanjima i pasinzima koji će sigurno konkurirati za ATP-jevu rubriku "Hot shot". Kuriozitet je da mu je trebalo šest meč-lopti, isto koliko i Janniku Sinneru dan ranije.

Osvajaču Mastersa u Miamiju i Madridu ovo je okrugla 40. pobjeda sezone, a omjer na zemlji iznosi 25-3. Lani je u Umagu postao najmlađi pobjednik nekog ATP turnira od 2008. godine, nakon čega je krenuo uzlet u tenisku stratosferu.

U Stella Marisu mu trebaju još dvije pobjede da preskoči Stefanosa Tsitsipasa i četvrtim mjestom na svijetu ostvari novi najbolji renking karijere. U petak će u četvrtfinalu igrati protiv Facunda Bagnisa (ATP 120.), jedinog igrača među najboljih osam u Umagu koji nije iz Španjolske ili Italije.

Taj je meč na rasporedu u 20 sati, a prije njih će na centralnom terenu igrati drugi nositelj Sinner i Roberto Carballés Baena.

Umag, parovi četvrtfinala:

Alcaraz (Špa, 1) - Bagnis (Arg)

Zapata Miralles (Špa) - Zeppieri (Ita)

Cecchinato (Ita) - Agamenone (Ita)

Carballés Baena (Špa) - Sinner (Ita, 2)

Linker
19. travanj 2024 03:27