PABLO PORCIUNCULA Afp
ATP NOVOSTI

Alcarazom objavom razgalio svoje navijače, Rune obnovio suradnju s Mouratoglouom

Španjolac je najavio brzi povratak od ozljede, dok je Danac svom timu priključio bivšeg trenera
Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2024. 12:30

Drugi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz, objavio je putem društvenih mreža da neće dugo izbivati s terena zbog ozljede skočnog zgloba koju je zadobio na turniru u Rio de Janeiru te da će biti spreman za sudjelovanje na prvom ovogodišnjem Masters 1000 turniru u Indian Wellsu.

"Obavio sam magnetsku rezonancu zgloba nakon jučerašnje ozljede... dijagnoza je drugostupanjsko istegnuće laterlanih ligamenata. To će me istegnuće odvojiti od terena na nekoliko dana! Vidimo se u Las Vegasu i Indian Wellsu!", poručio je Alcaraz i time razveselio svoje navijače.

Prvi ovogodišnji turnir iz serije Masters 1000, onaj u kalifornijskoj pustinjskoj oazi u Indian Wellsu, na rasporedu je od 6. do 17. ožujka. Kako je najavio, Alcaraz će biti spreman za povratak i prije sljedećeg nastupa na ATP Touru, jer za 3. ožujka ima ugovoren ekshibicijski dvoboj protiv sunarodnjaka Rafaela Nadala u Las Vegasu.

Radi se o događaju koji nosi naziv "Netflix Slam", a meč će biti odigran u Michelbob ULTRA Areni.

Sedmi tenisač svijeta, 20-godišnji Danac Holger Rune obnovio je suradnju sa svojim nekadašnjim trenerom Patrickom Mouratoglouom, nakon što su prošli mjesec njegov stručni stožer, nakon četveromjesečnog angažmana, napustili Boris Becker i švicarski Davis Cup izbornik Severin Luethi.

"Ponekad moraš isprobati različite stvari da bi saznao što ti odgovara, a što ne. U proteklim mjesecima sam mnogo naučio o tome što mi je važno. S Patrickom sam došao do nekih od svojih najvećih postignuća te vjerujem da mi može pomoći u ostvarenju mojih ciljeva", poručio je Rune putem društvene mreže X.

S Mouratoglouom u svom taboru Danac je prije 15 mjeseci osvojio pariški Masters 1000 turnir pobijedivši u finalu najuspješnijeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića.

Mouratoglou je izjavio da je uzbuđen zbog povratka u Runeov stručni stožer.

- Poznajemo se još otkako mu je bilo 13 godina i oduvijek sam vjerovao u njegove mogućnosti. On ima velika očekivanja, a takva su i moja kad je on u pitanju. Ovo je početak nove avanture. Vidimo se u Acapulcu, Indian Wellsu i Miamiju - poručio je francuski teniski stručnjak koji je surađivao s mnogim tenisačima i tenisačicama, a najpoznatiji je po desetogodišnjoj suradnji sa Serenom Williams tijekom koje je Amerikanka osvojila deset Grand Slam trofeja i zlatnu olimpijsku medalju na OI 2012. u Londonu.

Linker
18. travanj 2024 19:56