AL BELLO Getty Images Via Afp
ATP MASTERS 1000

Alexander Zverev u dva seta svladao mađarsku senzaciju i osigurao polufinale turnira u Miamiju

Zverev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Alcaraza i Dimitrova
Piše: HINAObjavljeno: 28. ožujak 2024. 21:08

Njemački tenisač Alexander Zverev plasirao se u polufinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Miamiju nakon što je u četvrtfinalu porazio Mađara Fabiana Marozsana sa 6:3, 7:5.

Četvrti nositelj je do pobjede u prvom međusobnom susretu protiv 24-godišnjeg Mađara, 57. tenisača svijeta, stigao nakon sat i 39 minuta igre. U prvom setu je dva puta oduzeo servis svom suparniku, za vodstvo 2:1 i kod 5:3, da bi u drugom setu presudio break kod rezultata 6-5.

Nijemac, koji je trenutačno peti tenisač svijeta, je iskoristio tri od sedam break lopti, dok je Marozsan imao dvije, ali ih nije uspio realizirati.

"Sretan sam što sam se vratio u ovim kasnim fazama ovih turnira, igrajući s najboljim igračima na svijetu. Veselim se novom izazovu," kazao je Zverev koji je u lovu na šestu krunu na ATP Masters 1000 turnirima i prvu nakon Cincinnatija 2021. godine.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Carlosa Alcaraza i Bugarina Grigora Dimitrova. U drugom polufinalu u petak će se susresti Talijan Jannik Sinner i Rus Daniil Medvedev.

Linker
24. travanj 2024 22:46