Jessica Pegula

 CLAUDIO CRUZ/Afp
FANTASTIČAN UČINAK

Amerikanka briljira na WTA Finalu, upisala 101. pobjedu sezone: ‘O moj Bože, to je psihotično‘

Jessica Pegula je sa 6:3, 6:2 slavila protiv Marije Sakkari i potvrdila plasman u polufinale
Piše: HinaObjavljeno: 03. studeni 2023. 09:59

Američka tenisačica Jessica Pegula upisala je i treću pobjedu na završnom WTA turniru u meksičkom Cancunu nakon što je slavila protiv Grkinje Marie Sakkari sa 6-3, 6-2.

Pegula je već ranije osigurala prvo mjesto u skupini "Bacalar", a pobjedom protiv Grkinje samo je potvrdila prvu poziciju i plasman u polufinale. S druge strane, Grkinja je s tri poraza završila natjecanje.

- Proći kroz skupinu s tri pobjede je zaista lijep rezultat - kazala je 29-godišnja Amerikanka.

Pobjeda protiv Sakkari bila joj je 101. ove sezone. Kada su je novinari pitali zna li koliko je profesionalnih teniskih mečeva odigrala ove sezone, bila je zatečena odgovorom.

- 131 u pojedinačnoj konkurenciji, te parovima - obavijestio ju je novinar.

To je najviše od svih igračica ove sezone.

- O moj Bože. Što nije u redu sa mnom? Ozbiljno. To je... psihotično - kazala je sa smiješkom.

Pegula se prvi put u karijeri plasirala u polufinale završnog turnira sezone. Ona je prva Amerikanka kojoj je to uspjelo nakon 2018. kada je Sloane Stephens ušla u finale u Singapuru.

Druga polufinalistkinja iz ove grupe i dalje nije poznata nakon što je kiša prekinula meč između Bjeloruskinje Arine Sabalenke i Kazahstanke Elene Ribakine.

Sabalenka je dobila prvi set sa 6-2, a potom je Ribakina pri rezultatu 5-3 trebalo servirati za drugi set, kada je meč prekinut zbog oluje. Pobjednica ide dalje.

U drugoj skupini vodi Poljakinja Iga Swiatek s dvije pobjede, Tunižanka Ons Jabeur i Amerikanka Coco Gauff imaju po pobjedu i poraz, dok je Čehinja Marketa Vondrousova upisala dva poraza.

Linker
11. svibanj 2024 04:35