Ana Konjuh

 ROB PRANGE Dppi Via Afp
UVJERLJIV PORAZ

Ana Konjuh ispala u drugom kolu Dohe, Estonka Kontaveit ipak prejaka za hrvatsku tenisačicu

Nakon što su u prva četiri gema obje igračice po dva puta gubile svoj servis, uslijedio je pad u igri Konjuh
Piše: D. BurazinObjavljeno: 21. veljača 2022. 20:45

Sedma tenisačica svijeta Anett Kontaveit bila je bolja od Ane Konjuh u 2. kolu WTA1000 turnira u Dohi, Estonka je slavila sa 6:2, 6:3 nakon jednog sata i 26 minuta igre. Tenisačica koja je od druge polovice kolovoza prošle godine osvojila čak pet turnira (Cleveland, Ostrava, Moskva, Cluj, Sankt Peterburg) i igrala u završnom susretu WTA Finalsa u Guadalajari, bila je dominantna nad našom tenisačicom.

Konjuh se dosta mučila dok je stabilizirala igru na svom servisu, prvih pet gemova na svom početnom udarcu je izgubila, pa je unatoč dva breaka na otvaranju u jednom trenutku bilo 2:6, 0:3. Kontaveit je dobila osam gemova u nizu, dok je Konjuh zadržala servis. U prvom setu je, na primjer, uzela tek devet od 26 poena na servisu.

Od 0:3 je to izgledalo bolje, a bilo je prilika i za povratak u drugom setu. Imala je break-loptu kod 2:4 i još dvije kad je Estonka servirala za pobjedu. Na kraju je Kontaveit realizirala četvrtu meč-loptu za 39. pobjedu od spomenutog turnira u Clevelandu (uz samo šest poraza).

Linker
19. svibanj 2024 11:57