Ana Konjuh

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NIZ TRAJE I DALJE

Ana Konjuh izbacila polufinalisticu Wimbledona i 12. uzastopnom pobjedom izborila četvrtfinale u Andori

Dubrovkinja je osvojila i nove bodove koji je još više približavaju povratku u Top 100 na WTA ljestvici
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 18:55

Ana Konjuh završnicu godine čeka u sjajnoj formi, što dokazuje i sjajan niz rezultata. Jer Dubrovkinja je izborila četvrtfinale WTA 125 turnira u Andorri novom pobjedom, ovoga puta nad ovogodišnjom polufinalisticom Wimbledona i trećom nositeljicom turnira, Tatjanom Marijom (WTA 70), sa 6:3, 6:2.

Za Konjuh je to već 12. uzastopna pobjeda, odnosno 17. u posljednjih 20 mečeva, a unutar tog razdoblja ugurala je titule na ITF turnirima u Bratislavi (W60) i Ortiseiju (W25).

Njemica Maria nije imala gotovo nikakve šanse protiv raspoložene Hrvatice, koja je već u prvom gemu meča napravila break, koji više nije ispuštala, štoviše još je jednim oduzetim servisom zaključila prvi set.

Polufinalistica Wimbledona otvorila je drugi set s 2:0, ali onda je opet Konjuh preuzela konce igre i nanizala šest gemova zaredom za uvjerljivu pobjedu.

Konjuh je ovime nanovo napredovala na WTA ljestvici, sa 117. je sada skočila na virtualno 109. mjesto, a mogla bi otići i još koje mjesto gore sljedećom pobjedom. Suparnica u četvrtfinalu će joj biti Poljakinja Weronika Falkowska (WTA 266), koja je eliminirala petu nositeljicu, Dajanu Jastremsku (WTA 101).

Linker
26. travanj 2024 19:55