Ana Konjuh 

 ROB PRANGE Dppi Via Afp
WTA ANDORA

Ana Konjuh nastavila pobjednički niz, sve je bliže povratku među najboljih 100 na svijetu

U posljednja je dva tjedna osvojila ITF turnire u Bratislavi i Ortiseiju, a u Andori je danas došla i do 13. uzastopne pobjede
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 15:35

Ana Konjuh najzaposlenija je hrvatska tenisačica na kraju godine. Pokušaj da izbori izravan plasman na Australian Open i da pronađe formu nakon nekoliko teških mjeseci, obilježenih lomom i operacijom potkoljenice, zasad joj ide vrlo dobro. U posljednja je dva tjedna osvojila ITF turnire u Bratislavi i Ortiseiju, a s pobjedničkim nizom nastavlja i na ovotjednom WTA 125 turniru u Andori.

Nakon što je u osmini finala izbacila ovogodišnju polufinalisticu Wimbledona Tatjanu Mariju, u petak je u četvrtfinalu nadigrala i Poljakinju Weroniku Falkowsku, 266. igračicu svijeta, sa 7:5, 4:6, 6:3 nakon dva sata i deset minuta igre. Bio joj je to jedan od težih mečeva u ova tri tjedna, svakako najteži u Andori, ali Ana je ponovno pronašla put do pobjede. Ispuštala je u prvom i trećem setu break prednosti, ali u oba je navrata uspjela ponovno oduzeti servis suparnici i na koncu uhvatiti 13. trijumf zaredom.

Plan da do prvog Grand Slam turnira nove sezone dovoljno napreduje na WTA listi zasad se dobro odvija. Zasad je na virtualnoj ljestvici oko 105. mjesta, ali treba pričekati rasplet turnira u Andori jer u igri su još neke tenisačice koje su trenutno iza Ane.

Linker
26. travanj 2024 21:16