JAVIER SORIANO Afp
LOVA DO KROVA

Arapi pripremili pravo bogatstvo za Novaka Đokovića, uskoro se očekuje potvrda spektakla

"Slam of Six Kings" igrat će se usred sezone, najvjerojatnije negdje u listopadu
Piše: SDObjavljeno: 04. svibanj 2024. 15:14

Još u veljači ove godine iz Saudijske Arabije stigla je najava velikog teniskog turnira pod nazivom "Slam of Six Kings", a kako to inače biva sa sportskim događajima na Bliskom istoku, najveću pažnju izazvao je nagradni fond turnira, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je prvobitno najavljeno, na ovom prestižnom turniru trebale bi nastupiti mnoge teniske zvijezde, poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Carlosa Alcaraza, Jannika Sinnera, Danila Medvedeva i Holgera Runea.

Kako piše britanski "The Telegraph", svaki bi sudionik trebao dobiti čak 1,5 milijuna dolara, dok bi pobjednik bio bogatiji za čak šest milijuna dolara.

To znači da bi Novak Đoković, u slučaju nastupa i pobjede, mogao zaraditi dvostruko više nego u slučaju osvajanja US Opena, čiji je nagradni fond "tek" tri milijuna dolara.

image
VALERY HACHE Afp

Također, najavljeno je da će ovaj teniski spektakl biti organiziran usred ATP sezone, najvjerojatnije između Mastersa u Shanghaiju i Parizu, dakle, najvjerojatnije negdje u listopadu.

Sada se očekuje definiranje svih detalja, kao i potvrda tko će nastupiti na ovom spektaklu.

Nadal se bliži kraju karijere, a nedavno je postao i ambasador tenisa u Saudijskoj Arabiji, pa je tim više moguće da će biti u Rijadu na kraju sezone.

Podsjetimo, Đoković je bez trofeja u 2024., ove godine još nije osvojo turnir, a kao prioritete srpski tenisač je naveo Roland Garros i Olimpijske igre u Parizu.

Linker
04. svibanj 2024 15:14