Matteo Arnaldi.
 

 GORAN SEBELIC Cropix
OPROŠTAJ PRVOG NOSITELJA

Arnaldi kreirao preokret u Umagu i iznenadio Lehečku, Serdarušić izborio finale parova

Talijanskom predstavniku ovo je bila treća pobjeda protiv igrača iz top 50 na svjetskoj ljestvici
Piše: Andro PolićObjavljeno: 28. srpanj 2023. 20:31

Dok su s glavne tribine češki navijači skandirali ime svog pulena, sa suprotne strane brzo je stizala kontra talijanskih navijača. Uz natruhe derbi dekora, Matteo Arnaldi oduševio je svoj dio publike izbacivši Jiříja Lehečku s Plava Laguna Croatia Opena slavljem 3:6, 6:2, 6:4.

Bila je to bitka dva vršnjaka (obojica rođena 2001.), a osam mjeseci stariji Talijan režirao je preokret za veliki trijumf. Prvom nositelju umaškog turnira potrebna je bila 31 minuta da dođe do prvog seta, oduzevši suparniku servis već u prvom gemu i, činilo se, jasno naznačivši kome će pripasti dominacija u dvoboju. Bio je to njihov drugi međusobni susret dosad, prvi su odigrali na Next Gen ATP Finalsu u Milanu prošle godine, a za razliku od meča u Istri, tada je slavio Čeh.

- Matteo je zaslužio pobijediti, nisam dobro servirao. Prvi gem drugog seta napravio sam neforsirane greške, a on je igrao sjajno. Donosio sam loše odluke, nakon toga došle su i greške - rekao je Lehečka.

No, Lehečka se, kao i u meču protiv Thiema, u drugom setu susreo s gubitkom servisa. Arnaldi, inače 76. igrač svijeta, osvetio je break s početka meča te na otvaranju drugog odmah stigao do bitne prednosti i najavio veliki povratak u meč, dopustivši suparniku samo dva gema u setu. Ključan trenutak odvio se sredinom trećeg seta, kada je Arnaldi napravio break i poveo 4:3, što je bila, u konačnici, neuhvatljiva prednost za favoriziranog Lehečku.

Talijanskom predstavniku ovo je bio prvi četvrtfinale na ATP razini, ujedno, i treća pobjeda u desetom dvoboju protiv igrača iz kategorije 50 najboljih na svjetskoj ljestvici. Slijedi mu i prvi ATP polufinale, a talijanske zastave, uz pjesmu navijača, u subotu će ponovno krasiti tribine Ivaniševića.

Serdarušić s Rolom u finalu parova

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić sa Slovencem Blažom Rolom izborio je nastup u finalu parova na ATP turniru Croatia Open u Umagu, oni su u polufinalu svladali druge nositelje Francuze Sadia Doumbiju i Fabiena Reboula sa 7:6 (5), 6:4.

I za 26-godišnjeg Serdarušića i 32-godišnjeg Rolu ovo je prvi finale na ATP Touru.

Za naslov će Serdarušić i Rola igrati protiv prvih nositelja Talijana Simonea Bolellija i Andree Vavassorija koji su u sdrugom polufinalu nadigrali Nizozemce Sandera Arendsa i Davida Pela sa 6:4, 7:6 (5).

Linker
16. rujan 2024 20:50