Bernard Tomić (arhivska fotografija)

 NARI/BACKGRID AUSTRALIA/PROFIMEDIA
JE LI OVO MOGUĆE?

Australski Hrvat napravio skandal kakav se rijetko viđa: Došao samo da bi izazvao kaos, igrači ostali u šoku

‘Zločesti dečko‘ očito nikada neće naučiti, opet pravi probleme
Piše: Patrik JazbecObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 19:48

Zločesti dečko tenisa Bernard Tomić opet pravi probleme, ali ovog puta ne na teniskom terenu. Australski Hrvat poznat je po svojem kontroverznom ponašanju, a u jednom trenutku je bio i u vrhu tenisa. Prije sada već dosta godina ispao je iz 100 najboljih, a trenutno se pokušava vratiti kroz Challenger razinu.

Prošli tjedan ispao je u četvrtfinalu u Santo Domingu u Dominikanskoj Republici od manje poznatog ekvadorskog tenisača Andreasa Andradea, koji ga je ispratio s turnira pobjedom 6:2, 6:2. Ova dvojica tenisača su se u tom susretu posvađala, ali pravi kaos nastao je par dana kasnije u finalu.

Naime, iako je Tomić izgubio u četvrtfinalu, pojavio se u finalu gdje su igrali Andrade i Džumhur s ciljem da omete Ekvadorca, a živce je izgubio i Džumhur. Tomić se došetao sa šeširom na glavi i sunčanim naočalama, lijepo sjeo i namjerno provocirao, svi gledatelji bili su začuđeni. Nekoliko trenutaka kasnije došlo je osiguranje i otpratilo Tomića s tribina.

Tomiću nije prvi put da radi skandale, ranije ove godine predao je susret bez razloga i tijekom meča posvađao se s djevojkom. Prije nekoliko godina dobio je veliku novčanu kaznu jer nije pokazao nikakav trud u jednom susretu koji je trajao samo 58 minuta. Na US Openu 2016. nije bio zadovoljan jer je jedan gledatelj govorio usred poena. Ova situacija je Tomića izbacila iz takta i rekao mu je "popuši mi...". Po svemu sudeći kontroverzni Australac hrvatskog podrijetla nikad se neće promijeniti, a ako će ovako nastaviti, povratak na vrh nikad više neće doživjeti.

Linker
05. rujan 2024 20:53