Andy Murray

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
MEDVJEDEV PROTIV SENZACIJE

Berrettini i Murray za naslov u Stuttgartu! Bivši broj 1 lovi prvi naslov nakon tri godine

Poznati su finalisti ATP Stuttgarta koji se igra na travnatoj podlozi
Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2022. 18:39

Dvostruki wimbledonski pobjednik Britanac Andy Murray i prošlogodišnji finalist u All England Clubu Talijan Matteo Berrettini borit će se za naslov pobjednika ATP turnira na travnatoj podlozi u njemačkom Stuttgartu.

Berrettini (ATP - 10.) je u prvom subotnjem polufinalnom meču sa 7-6 (7), 7-6 (5) bio bolji od domaćeg predstavika Oscara Ottea (ATP - 61.), dok je Murray (ATP - 68.) sa 7-6 (5), 6-2 nadigrao Australca Nicka Kyrgiosa (ATP - 78.).

Berrettiniju je ovo prvi turnir od ožujka, kad je morao na operaciju zgloba zapešća, a u Stuttgartu je stigao do svog devetog finala u karijeri te drugog na Boss Openu, na kojem je 2019. bio pobjednik. U prvom finalu od prošlogodišnjeg Wimbledona, Berrettini će pokušati doći do šestog trofeja u karijeri.

Andy Murray će u nedjelju tražiti put prema svom prvom naslovu nakon trijumfa u Antwerpenu 2019., a u Stuttgartu će odigrati svoje 70. finale u karijeri. U 2022. je već bio na korak do svog 47. naslova, ali ga je u finalu turnira u Sydneyju pobijedio Rus Aslan Karacev.

Finale pojedinačnog dijela turnira je na rasporedu u nedjelju od 15 sati, dok će se od podneva za naslov u parovima boriti Splićanin Mate Pavić i Poljak Hubert Hurkacz protiv Nijemca Tima Puetza i Novozelanđanina Michaela Venusa.

ATP Stuttgart - polufinale

Andy Murray (VB) - Nick Kyrgios (AUS) 7-6 (5), 6-2

Matteo Berrettini (ITA/2) - Oscar Otte (NJEM) 7-6 (7), 7-6 (5)

Medvedjev protiv domaće senzacije za naslov u Hertogenboschu

Rus Danil Medvjedev će u ponedjeljak ponovno osvanuti na čelu ATP ljestvice, a slavlje može početi već u nedjelju osvajanjem svog 14. naslova u karijeri na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje će se za trofej boriti protiv domaće senzacije Tima Van Rijthovena (ATP - 205.).

Do ovog tjedna ovaj 25-godišnji Nizozemac nije imao nijednu pobjedu na ATP turnirima, na kojima je imao svega dva nastupa u glavnom ždrijebu, a u nedjelju će se protiv drugog tenisača svijeta boriti za naslov pred domaćim navijačima.

Van Rijthoven je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom, a na putu do finala je svladao australskog kvalifikanta Matthewa Ebdena (7-6, 7-6), 3. nositelja Amerikanca Taylora Fritza (6-7, 7-5, 6-4), Francuza Huga Gastona (7-6, 6-4) i konačno u polufinalu 2. nositelja, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-3, 1-6, 7-6 (5).

Medvjedev je u subotnjem polufinalu sa 7-5, 7-5 nadigrao Francuza Adriana Mannarina, a svog nedjeljnog suparnika dobro poznaje, iako se godinama nisu sreli na ATP Touru.

"Zadnji put sam ga vidio na juniorskim turnirima, valjda kad smo imali 18 godina. Uvijek je dobro igrao na travi, tako da nisam iznenađen. Odličan je igrač i spreman sam za veliku borbu", izjavio je Rus koji će od ponedjeljka biti na čelu ATP ljestvice ispred Alexandera Zvereva, dok će Novak Đoković pasti na treću poziciju zbog gubitka 2000 bodova osvojenih prošlogodišnjim trijumfom na Roland Garrosu.

ATP 's-Hertogenbosch - polufinale

Danil Medvjedev (1) - Adrian Mannarino (FRA) 7-5, 7-5

Tim Van Rijthoven (NIZ) - Felix Auger-Aliassime (KAN/2) 6-3, 1-6, 7-6 (5)

Linker
24. travanj 2024 12:00