Simona Halep 

 JULIAN FINNEY Afp
SUSPENDIRANA DO DALJNJEGA

Bivša najbolja tenisačica svijeta pala na dopinškom testu: ‘Ovo je najveći šok u mom životu!‘

Simona Halep, bivša najbolja tenisačica svijeta, suspendirana je zbog pozitivnog dopinškog nalaza
Piše: SNObjavljeno: 21. listopad 2022. 15:51

Dvostruka Grand Slam pobjednica i trenutno deveta tenisačica svijeta bila je pozitivna na zabranjenu supstancu roxadustat tijekom nastupa na ovogodišnjem US Openu, te je suspendirana do daljnjega.

Kako je priopćila Svjetska andtidopinška agencija (WADA), Halep je dostavila uzorak koji je podijeljen na A i B uzorke, i u prvom je pronađen spomenuti roxadustat koji je zabranjen. Radi se o lijeku protiv anemije, koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimulira proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Rumunjska tenisačica, osvajačica Roland Garrosa iz 2018. i Wimbledona iz 2019. godine, na ovogodišnjem je US Openu poražena u 1. kolu od Ukrajinke Darije Snigur.

Halep je vijest o pozitivnom nalazu okarakterizirala kao "najveći šok u životu".

"Ideja kako bih varala nikada mi nije niti došla na pamet tijekom čitave karijere, to je potpuno u suprotnosti sa svim vrijednostima kojima sam učena. Suočena s ovakvom situacijom, osjećam se zbunjeno i izdano", objavila je Halep putem twittera.

Ranije je Rumunjka objavila kako je za nju ova sezona završena, a sada ostaje za vidjeti kako će se rasplesti čitav slučaj...

Linker
23. travanj 2024 18:08