MASATOSHI OKAUCHI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
WTA Zhengzhou

Bivša pobjednica Roland Garrosa zaustavila Petru Martić

Od Wimbledona je hrvatska tenisačica na omjeru 5-7
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. listopad 2023. 18:11

Petra Martić (WTA 45) zaključila je nastup na WTA turniru u kineskom Zhengzhou u osmini finala porazom od Barbore Krejčikove (WTA 18).

Time je pobjednica Roland Garrosa iz 2021. u pojedinačnoj konkurenciji (i osvajačica sedam Grand Slamova u parovima) uzvratila hrvatskoj tenisačici za ovogodišnji poraz na turniru u Madridu, u njihovom jedinom prethodnom međusobnom dvoboju na WTA Touru.

Krejčikova je bolje ušla u meč, odmah oduzela servis Martić i zadržala prednost do vodstva 3:1, no hrvatska tenisačica odgovorila je serijom od tri osvojena gema. I taman kad se činilo da je uhvatila ritam, jer je u tri gema na vlastitom servisu izgubila svega jedan poen, Petra je kod rezultata 5:5 odigrala najlošiji gem seta. I opet izgubila korak za Čehinjom, koja je potom brzo zaključila set.

U drugoj dionici meča neizvjesnosti nije bilo, jer je Martić čak triput izgubila gemove kad je bila na početnom udarcu pa je Čehinja nakon 96 minuta došla do pobjede 7:5, 6:1.

Martić je tako nastavila osrednjim nastupima ove sezone jer od 19 turnira samo je na četiri uspjela spojiti dvije ili više pobjeda. Bilo je to u Linzu u veljači, u Madridu u svibnju te Eastbourneu i Wimbledonu u lipnju i srpnju. Od Wimbledona je Petra na omjeru 5-7.

Linker
27. travanj 2024 05:54