Screenshot: Twitter
NIJE SKRIVAO LJUTNJU

BIZARAN MEČ U MIAMIJU Sudac prekinuo meč zbog razloga kojem se mnogi nisu mogli načuditi: 'Ne mogu vjerovati što je napravio, to je novo pravilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2019. 17:26

Neobičan su teniski meč odigrali u drugom kolu Mastersa u Miamiju Reilly Opelka i Diego Schwartzman, u kojem je Opelka na kraju pobijedio 2:1 u setovima.

Meč je bio neobičan i zbog velike razlike u visini ova dva tenisača, koje je iznosila nevjerojatan 41 cm, jer je Opelka visok 211 cm, a Schwartzman 170 cm. No, ono što se dogodio u petom gemu još je nevjerojatnije. Gorostas Opelka je bio na servisu, a omaleni Argentinac Schwartzman dobio dva od tri odigrana poena kada je Amerikanac zatražio prekid meča iz bizarnog razloga. Naime, od zgrade u blizini terena, sa staklenom fasadom, lomile su se zrake sunca i direktno smetale Opelki pri servisu.

Sudac je prihvatio njegovu molbu i na nekoliko minuta prekinuo meč, na veliko čuđenje a kasnije i ogromnu ljutnju Schwartzmana koji je u nastavku izgubio taj gem, onda i sljedeći, i na kraju i cijeli meč. Nakon meča je izjavio:

- Ne mogu vjerovati što je sudac napravio, prekinuo je meč na 10 minuta zbog nečeg što se nalazi 300 metara od terena. To je vjerojatno neko novo pravilo.

Linker
05. svibanj 2024 22:11