Eva Manhart/AFP
PAO TREĆI PUT ZAREDOM

Borna Ćorić dobio maraton protiv petog igrača svijeta i preokretom ušao u četvrtfinale Beča!

Hrvatski tenisač slavio je u reprizi finala Cincinnatija i sada ga čeka Poljak Hurkacz
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. listopad 2022. 22:18

Treći put zaredom i drugi put ove sezone, Borna Ćorić srušio je Stefanosa Tsitsipasa i plasirao se u četvrtfinale ATP 500 turnira u Beču. U reprizi finala Cincinnatija, protiv petog igrača svijeta okrenuo je set zaostatka i nakon gotovo tri sata igre slavio 4-6, 6-4, 7-6(4).

Okršaj u Stadthalleu pretvorio se u još jedan od tipičnih Ćorićevih comebackova. U drugom setu imao je break zaostatka (0-2), a morao je spašavati i break-loptu kod 2-3. Ipak, na vrijeme je ušao u seriju udaraca i izborio treći set, u kojem su također razmijenili breakove, ovaj put obrnutim redoslijedom. Ćorić je poveo 3-2, Tsitsipas se vratio, a onda potpisao kapitulaciju u tie-breaku. Pobjedu je Zagrepčanin zapečatio svojim devetim asom.

Bio je to četvrti međusobni okršaj i treća Ćorićeva pobjeda. Prije Cincinnatija, gdje je preko Grka stigao do svoje prve Masters titule, dobio je i maraton na US Openu 2020., a jedini poraz upisao je u Rimu 2018. Tada je predao nakon pet gemova.

Brojčanik Ćorićevih pobjeda nad Top 10 igračima ovime se popeo na 18. Ove sezone ima ih četiri, s tim da su sve tri prethodne stigle u Cincinnatiju. Na putu do polufinala u petak će mu stajati Hubert Hurkacz (ATP 11.), koji je sa 7-5, 4-6, 6-3 izbacio Finca Ruusuvuorija. S Poljakom je dosad igrao dvaput; svladao ga je u Monte Carlu 2019., a izgubio prije dvije godine na inauguralnom ATP Cupu. Meč je na rasporedu kao treći, ne prije 17.30 sati.

Pobjednik će u polufinalu ići na boljeg iz meča Evansa i Shapovalova. U gornjem dijelu ždrijeba parovi su Medvedev-Sinner te Dimitrov-Giron.

Linker
25. travanj 2024 09:47