Borna Ćorić

 JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
NE IDE PA NE IDE

Borna Ćorić još jednom poražen, Kazahstanac ga deklasirao i produbio krizu Hrvata uoči Wimbledona

Sve što je Borna imao su četiri break-lopte. A i to je još dobro, jer kakav je dan Bublik imao...
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 20. lipanj 2023. 19:41

Borna Ćorić imao je meč-loptu u meču s Aleksanderom Bublikom, ali bilo je to dan ranije te u dvoboju koji su Hrvat i naturalizirani Kazahstanac zajedno igrali kao par kontra talijanskog tandema Bolellija i Vavassorija. U pojedinačnom, pak, okršaju Ćorić nije došao ni blizu meč-lopte kontra 26-godišnjaka iz ruske Gatčine.

Najviše što je imao jesu četiri break-lopte, što je još i dobro jer Bublik je imao odličan dan na servisu - 15 asova, 71% ubačenog prvog servisa - no niti jednu nije realizirao. S druge strane, četiri je puta Ćorić gubio vlastiti početni udarac (jedan as, 57% ubačenog prvog servisa, tek 25% osvojenih poena na drugom servisu) pa je sve to zajedno dovelo do poraza 6:3, 6:1.

Bublik (ATP 48) je napravio break za 3:1 u prvom setu i sačuvao tu prednost iako je u posljednjem gemu seta Borna (ATP 14) imao dvije lopte za povratak. No, umjesto toga ubrzo je zapao u još veći zaostatak jer odmah je na startu druge dionice još jednom izgubio početni udarac pa je Rus s kazahstanskim državljanstvom (od 2016.) zakoračio prema pobjedi. Doduše, Ćorić je opet imao prilike (dvije break-lopte) za vratiti set u egal kod 2:2, ali kada ni tu nije uspio bez osvojenog je poena ostao bez svog sljedećeg servisa (1:4) i tu se priči nazirao kraj.

Hrvatski je tenisač tako prva dva tjedna na travi otvorio s porazima u prvim kolima (McDonald u S-Hertogenboschu). I da, prokockao je zajedno s Bublikom i onu meč-loptu u parovima...

Linker
02. svibanj 2024 01:52