Borna Ćorić

 DENIS LOVROVIC Afp
ATP

Borna Ćorić kao treći nositelj lovi četvrtfinale Montpelliera, protivnik mu je domaći tenisač

Ćorić je slavio početkom siječnja u meču na United Cupu, bit će to drugi njihov međusobni okršaj
Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2023. 23:33

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 23.) u četvrtak će pokušati izboriti plasman u četvrtfinale ATP 250 turnira u francuskom Montpellieru, gdje će mu suparnik u 2. kolu biti domaći predstavnik Arthur Rinderknech (ATP - 68.).

Dvoboj je na rasporedu oko 16.30 sati, a bit će to njihov drugi međusobni obračun i drugi u ovoj sezoni. Ćorić je slavio početkom siječnja u meču na United Cupu, a u Montpellier je stigao s dvije pobjede u Davis Cup protiv Austrije u Rijeci, gdje je bio bolji od Dennisa Novaka i Dominica Thiema.

Ćorić je u Montpellieru postavljen za trećeg nositelja.

U srijedu smo doznali imena prve dvojice četvrtfinalista. Drugom nositelju, Talijanu Janniku Sinneru, Mađar Marton Fucsovics je predao meč bez borbe zbog ozljede stopala, a mladi 18-godišnji Francuz Arthur Fils (ATP - 163.) je iznenadio i četvrtog nositelja, Španjolca Roberta Bautistu Aguta svladavši ga sa 6-3, 6-4, nakon što je u prvom kolu izbacio bivšeg trostrukog pobjednika ovog turnira, sunarodnjaka Richarda Gasqueta. Fils će u svom prvom četvrtfinalu na ATP Touru igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine i Francuza Quentina Halysa.

Linker
16. travanj 2024 04:45