Borna Ćorić

 DAVID GRAY Afp
NOVI POREDAK

Borna Ćorić pao za dva mjesta na ATP ljestvici, hrvatska tenisačica napredovala za čak 33 pozicije

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici
Piše: HinaObjavljeno: 08. siječanj 2024. 10:04

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je dva mjesta i sada zauzima 39. mjesto na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Pad i to čak od 19 mjesta zabilježio je Borna Gojo koji se spustio sa 72. na 91. poziciju. Duje Ajduković je ostao na 143. a Dino Prižmić na 178. mjestu.

Među vodećima nema promjena. Srpski tenisač Novak Đoković je prvi, drugu poziciju drži Španjolac Carlos Alcaraz, a treću Rus Danil Medvjedev.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada zauzima 25. poziciju.

Petra Martić, koja je prošli tjedan stigla do četvrtfinala turnira u Aucklandu, napredovala je jedno mjesto i sada je 40. tenisačica svijeta. Petra Marčinko popela se tri mjesta na ljestvici do 174. pozicije, dok je Jana Fett ostala na 188. mjestu. Antonia Ružić je napravila skok od čak 33 mjesta i sada je 211. tenisačica svijeta.

Među vodećima se dogodila jedna manja promjena. Prva je i dalje Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, dok se na treću poziciju popela Kazahstanka Elena Ribakina, a na četvrtu je pala Amerikanka Coco Gauff.

Linker
30. travanj 2024 22:43