Borna Ćorić

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
NIJE IŠLO

Borna Ćorić poražen u četvrtfinalu Rima, ovoga puta Tsitsipas je bio prevelik zalogaj

Otvorila se našem tenisaču jedna prilika u drugom setu, no Grk nije dopuštao previše
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 23:08

Lani je dva puta svladao Borna Ćorić Stefanosa Tsitsipasa, ali bile su to pobjede na tvrdoj podlozi. Ćorić je u sudaru s petim nositeljem na zemljanom terenu Rima bio prilično nemoćan. Grku je trebalo sat i 37 minuta za plasman u polufinale, a pri tome je imao tek jedan problem u cijelom meču.

Tsitsipas je prvi set riješio oduzimajući servis našem tenisaču u osmom gemu, da bi u drugom setu već u četvrtom gemu ponovno napravio break. I onda se kod vodstva Tsitsipasa od 4:3, na servis Grka, dogodila prilika. Borna Ćorić je tražio da mu Tsitsipas barem malo odškrine vrata i u osmom gemu drugog seta se upravo to dogodilo, pa je Ćorić iskoristio loše servis-gem Grka uz dvije dvostruke pogreške te izjednačio na 4:4.

Međutim, nada je kratko trajala jer je već u sljedećem gemu Tsitsipas ponovno oduzeo servis Ćoriću, a onda na svoj početni udarac potvrdio pobjedu od 6:3, 6:4. Ukupno je Tsitsipas osvojio 67 poena u ovom meču, a Borna Ćorić njih 50, Stefanos Tsitsipas je iskoristio tri od četiri break lopte, a Borna Ćorić samo jednu od četiri prilike za oduzimanje servisa protivniku.

Tsitsipas će u polufinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedjeva koji je u četvrtak sa 6:2, 6:2 svladao Nijemca Yannicka Hanfmanna. U drugom polufinalu sastat će se Danac Holger Rune i Norvežanin Casper Ruud. Ovi su mečevi na rasporedu u subotu, a u petak je u Rimu na programu polufinale tenisačica.

Linker
27. travanj 2024 00:03