Borna Ćorić

 WILLIAM WEST Afp
TEŽAK ŽDRIJEB ZA HRVATE

Borna Ćorić predao prvo izboreno četvrtfinale na ATP Touru nakon 18 mjeseci pa odustao od Umaga!

Loše vijesti za umaški ATP turnir, koji se igra sljedećeg tjedna, stigle su iz Hamburga.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 22. srpanj 2022. 21:12

Najveći domaći adut, Borna Ćorić, neće moći iskoristiti pozivnicu organizatora i nastupiti na turniru na kojem je ostvario svoju prvu ATP pobjedu u karijeri i na kojem je igrao dva četvrtfinala.

Zagrepčanin je, naime, na ATP 500 turniru na sjeveru Njemačke zbog ozljede morao predati meč četvrtfinala protiv Alexa Molčana kod kod rezultata 7:6 (7), 2:0 za Slovaka. Ćorić (ATP 183) je, prema prvi saznanjima, predao zbog ozljede prepona lijeve noge. Šteta za Bornu, kojem je ovo bilo prvo ATP četvrtfinale nakon 18 mjeseci i prvo nakon povratka poslije duge stanke izazvane operacijom ramena.

Petak je tako bio prilično loš dan i za Plava Laguna Croatia Open jer su se organizatori sudarili s čak pet odustajanja igrača. Prije Ćorića, nastup su otkazali Nikoloz Basilašvili, Filip Krajinović, Francisco Cerundolo, a u posljednji je tren otpao i Luca Nardi, mladi Talijan koji je dobio posljednji pozivnicu za glavni turnir. Nardi je, naime, bio pozitivan na posljednjem testiranju na Covid-19.

Umjesto njemu i Ćoriću, pozivnice su tako otišle mladim hrvatskim nadama, Duji Ajdukoviću i Dinu Prižmiću, a od ranije svoju ima i wimbledonski pobjednik Mili Poljičak.

Pozivnice za kvalifikacije dobili su, pak, Matija Pecotić i Domagoj Bilješko. Pecotić je u finalu Road to Umag serije u petak pobijedio Bilješka 6:1, 6:4, no na kraju su obojica u toj rošadi zbog spomenutih odustajanja igrača, dobili ulaz u kvalifikacijski turnir.

Težak ždrijeb za Hrvate u Umagu

Trojica hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama za ovogodišnje izdanje umaškog ATP Croatia Opena Nino Serdarušić, Matija Pecotić i Domagoj Bilješko dobili su teške suparnike u prvom kolu.

Serdarušić (ATP - 174.) je za suparnika dobio prvog nositelja Francuza Corentina Mouteta (ATP - 112.), Pecotić (ATP - 677.) će igrati protiv petog nositelja Talijana Stefana Travaglije (ATP - 136.), a Bilješka (ATP - 933.) je ždrijeb u prvom kolu spojio sa sedmim nositeljem i umaškim pobjednikom iz 2018. Talijanom Marcom Cecchinatom (ATP - 147.).

Kad bi prošli prve prepreke, Serdarušić i Pecotić bi igrali za mjesto u glavnom turniru.

Inače, Matija Pecotić je u petak, drugu godinu zaredom, postao pobjednikom serije turnira "Road to Umag by Podravka", svladavši u finalu Domagoja Bilješka sa 6-1, 6-4. No, pozivnicu za kvalifikacije dobili su obojica finalista, zbog niza otkaza koji su pogodili dobitnike pozivnica za glavni turnir.

Nažalost, Borna Ćorić je zbog ozljede prepona morao predati četvrtfinalni meč na ATP turniru u Hamburgu te odustati od nastupa u Umagu pa je njegova pozivnica za glavni turnir završila u rukama 10. juniora svijeta 16-godišnjeg Splićanina Dine Prižmića, koji je u petak u švicarskom Klostersu izborio nastup u polufinalu Europskog prvenstva za igrače do 18 godina.

U petak je od nastupa u Umagu morao odustati i 18-godišnji Talijan Luca Nardi, koji je bio pozitivan na koronavirus, a njegovu je pozivnicu ua glavni turnir dobio 21-godišnji Splićanin Duje Ajduković (ATP - 252.), koji je imao "wild card" za kvalifikacije. Ta ja pozivnica pripala Bilješku.

Mečevi prvog kola kvalifikacija su u umaškom Stella Marisu na rasporedu u subotu. Od 17 sati će u akciji biti Matija Pecotić i Nino Serdarušić, a ne prije 19 sati će na teren Domagoj Bilješko.

Parovi 1. kola kvalifikacija: Corentin Moutet (FRA/1) - NINO SERDARUŠIĆ (HRV), MATIJA PECOTIĆ (HRV) - Stefano Travaglia (ITA/5), Norbert Gombos (SLK/2) - Fernando Romboli (BRA), Filip Horansky (SLK) - Franco Agamenone (ITA/6), Elias Ymer (ŠVE/3) - Nicolas Barrientos (KOL), Gilles Simon (FRA) - Giulio Zeppieri (ITA/8), Flavio Cobolli (ITA/4) - Andreas Seppi (ITA), DOMAGOJ BILJEŠKO (HRV) - Marco Cecchinato (ITA/7)

Linker
21. travanj 2024 13:02