SYLVAIN THOMAS Afp
ODRŽAN ŽDRIJEB

Borna Ćorić saznao suparnika u prvom kolu turnira u Dubaiju, dosad su se susreli samo jednom

Ćoriću će ovo biti peti nastup u Dubaiju, gdje je dvaput dogurao do polufinala
Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2023. 16:55

Borna Ćorić (ATP - 20.) je dobio status osmog nositelja na ATP 500 turniru u Dubaiju, a ždrijebom mu je za suparnika u prvom kolu dodijeljen Britanac Daniel Evans (ATP - 29.).

Britanski tenisač je slavio u njihovom jedinom međusobnom dvoboju odigranom uoči Australian Opena 2021., kad je Ćorić već imao problema s desnim ramenom, zbog koji je nekoliko mjeseci kasnije završio na operaciji te godinu dana bio izvan terena.

Ćoriću će ovo biti peti nastup u Dubaiju, gdje je dvaput dogurao do polufinala (2015. i 2019.), a oba puta ga je bez nastupa u finalu ostavio legendarni Švicarac Roger Federer.

Listu nositelja u Dubaiju predvodi najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji će za prvog suparnika imati igrača iz kvalifikacija. Drugi nositelj je branitelj prošlogodišnjeg naslova Rus Andrej Rubljov (ATP - 5.), a u prvom kolu će igrati protiv srpskog predstavnika Filipa Krajinovića.

Od aktualnih Top 10 igrača na turniru su još Rus Danil Medvedjev (ATP - 8.) i Kanađanin Felix Auger-Aliassime (ATP - 9.), a preostale nositeljske pozicije drže Poljak Hubert Hurkacz, Rus Karen Hačanov i Nijemac Alexander Zverev.

Linker
02. svibanj 2024 04:56