DUBREUIL CORINNE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Dubreuil Corinne/abaca/Abaca Press/Profimedia
NAKON VELIKE POBJEDE

Borna Ćorić slomio srce domaćim navijačima i protivniku pa mu se ispričao: ‘Obojica smo već bili ‘mrtvi‘‘

Hrvatski tenisač nakon 3 sata i 26 minuta borbe slomio Davidovicha Fokinu za prolaz u četvrtfinale
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. svibanj 2023. 22:42

Borna Ćorić izborio je četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu, nakon što je čak 3 sata i 26 minuta lomio otpor Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine (ATP 35).

- Oprosti - ispričao se hrvatski tenisač svom suparniku na mreži poslije posljednjeg poena, budući da je ni minutu ranije uz obilatu pomoć sreće i vrha mreže stigao do meč-lopte, koju je potom i iskoristio.

Bilo je 5:5 u tie-breaku trećeg seta kada se Borna (ATP 20) u klizećem startu ispružio jedva ulovio jedan bekhend, a loptica je na putu prema Španjolčevoj strani dodirnula sami vrh mreže i tako pala u polje da je Davidovich Fokina bio potpuno nemoćan. Borna je dobio tako poveo 6:5 i onda odservirao za pobjedu kojom je “slomio srce” domaćem tenisaču.

image

Banja Luka, 190423.
Srpska Open ATP 250 teniski turnir, Laslo Djere - Borna Coric.
Na fotografiji: Borna Coric.
Foto: Pedja Milosavljevic/CROPIX

PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix

Jako zadovoljan tenisom

Alejandro je, naime, kolo ranije u fantastičnom meču, koji je završio u 1 sat poslije ponoći, izbacio Holgera Runea (ATP 7) s vrlo sličnim rezultatom (7:6 (1), 5:7, 7:6 (5)), pa je na krilima te predstave i uz pomoć sebi naklonjene publike, Foki Balboa - kako su mu ekspresno nadjenuli nadimak zbog velike borbenosti - lovio svoje prvo četvrfinale u Madridu. Međutim, naš je tenisač imao želju ponoviti 2017., kada je već jednom bio među posljednjih osam u španjolskoj prijestolnici, i na kraju je dobio rovovsku bitku na Stadionu Arantxa Sanchez.

- Obojica smo bili “mrtvi” u trećem setu, a u tie-breaku sam bio malo sretniji s tim dodirom mreže... - priznao je Ćorić.

- Sveukupno, jako sam zadovoljan tenisom koji sam igrao i sa svojom glavom jer uspio sam ostati miran u teškim situacijama te se nastavio boriti do kraja.

Prvi set od čak 88 minuta Borna je, naime, izgubio u tie-breaku, nakon što su u prvih pet gemova razmijenili po dva breaka sa svake strane. U drugom je hrvatski reprezentativac oduzeo servis već u prvom gemu, pa onda još jednom i u devetom za osvajanje seta, a u međuvremenu nije dopustio Fokini niti jednu break-loptu.

No, u završnoj dionici prvo je Španjolac uspio doći do prednosti breakom za 4:3, samo da bi Borna odmah vratio jednakom mjerom. Završnica je tako otišla u još jedan tie-break, u kojem je Španjolac poveo 3:0, ali je Ćorić potom osvojio pet od sljedećih šest poena i stigao do prednosti 5:4. Uslijedio je uskoro i opisani poen s početka, koji je razriješio dvojbe.

- Nakon pobjede u prošlom kolu rekao sam da ću proslaviti uz sočni odrezak u restoranu, ali sada ću ostati u hotelskoj sobi i tražiti fizioterapeuta da mi donese večeru - našalio se Borna na kraju.

Ovo će mu biti deveto pojavljivanje u četvrtfinalu Masters1000 turnira, u kojima ima omjer 3-5, a sljedeći suparnik mu je “sretni gubitnik” Daniel Altmaier (ATP 92). On je ispao u kvalifikacijama, ali dobio novu šansu pa nanizao četiri pobjede, posljednju sa 6:3, 6:0 protiv još jednog Španjolca Jaumea Munara (ATP 88). On i Ćorić nikad ranije nisu igrali međusobno na ATP Touru, a njihov meč večeras je na rasporedu u 21.30.

Danas će na teren u Madridu i Petra Martić, koja će u četvrfinalu igrati protiv prve tenisačice svijeta Ige Swiatek.

Inače, kod tenisača su u dvostrukom ruskom dvoboju dalje prošli Hačanov i Karacev, dok je Carlos Alcaraz demolirao Sašu Zvereva u reprizi lanjskog finala.

REZULTATI

TENISAČI; OSMINA FINALA: ĆORIĆ- Davidovich Fokina 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5), Altmeier - Munar 6:3, 6:0, Hačanov - Rubljov 7:6 (8), 6:4, Karacev - Medvedjev 7:6 (1), 6:4, Alcaraz - Zverev 6:1, 6:2

TENISAČICE, OSMINA FINALA: Sabalenka - Sherif 2:6, 6:2, 6:1, Swiatek - Alexandrova 6:4, 6:7 (3), 6:3, Pegula - Trevisan 6:3, 2:6, 6:3.

Linker
04. svibanj 2024 14:02