Borna Ćorić

 KAZUHIRO NOGI Afp
ATP BEČ

Borna Ćorić trebao igrati protiv srpskog tenisača, na kraju preokretom protiv Halysa prošao u 2. kolo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić bio je bolji nakon dva sata igre bio bolji s 3:6, 7:5, 6:3 u setovima
Piše: SN/HINAObjavljeno: 24. listopad 2022. 18:09

Ćorić je preokretom došao do pobjede u 1. kolu ATP-a 500 u Beču nad neugodnim Quentinom Halysom, koji je 69. tenisač svijeta.

Zagrepčanin se od samog početka našao u problemima jer je na početku gubio s 0:3 i nakraju je Francuz uzeo prvi set. U drugom je Ćorić prvo kod 5:4 propustio dvije set-lopte, pa je kod 5-5 spašavao "break-loptu", da bi u 12. igri oduzeo Halysov servis.

U odlučujućem setu Borni je bio dovoljan "break" kod 2:1 za pobjedu nakon velike borbe i dva sata igre. Francuz je u meču imao čak 19 aseva u odnosu na 12 Ćorićevih, no Halys je bio jako ranjiv na svoj drugi servis, s obzirom da mu je Borna nakon njega bio pobjednik u čak 70 posto slučajeva.

Hrvatski je tenisač inače u 1. kolu trebao igrati protiv srpskog tenisača Filipa Krajinovića, ali je 52. tenisač svijeta odustao od nastupanja na turniru u Beču - Teškog srca sam sa svojim timom odlučio da je ova sezona za mene gotova. Iz mnogih razloga nisam se stanju nastaviti natjecati na najvišem nivou. Već se radujem nadolazećoj sezoni u kojoj ću biti još bolji- napisao je Krajinović na svom Instagram profilu. Na njegovo je mjesto stoga ušao Halys koji je u kvalifikacijama bio bolji od 55. tenisača svijeta Pedra Cachina (7:6, 3:6, 6:3).

U 2. kolu Beča Ćorić ide na pobjednika dvoboja drugog nositelja Tsitsipasa i Austrijanca Novaka. Prvi nositelj turnira je Daniil Medvjedev.

Linker
24. travanj 2024 22:28