REUTERS/Aly Song
REPRIZA IDUĆE GODINE U FINALU

BORNA SE NAKON VELIKOG FINALA POKLONIO SVOM NAJVEĆEM UZORU: 'TI SI JEDAN OD NAJBOLJIH U POVIJESTI TENISA!' Nole uzvratio: Viđat ćemo se mi...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2018. 15:02

Borna Ćorić u svom najvećem finalu karijere nije uspio nadigrati jednog od najboljih svjetskih tenisača Novaka Đokovića. Nole je slavio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4), ali Borna je pokazao zavidnu želju za pobjedom i sjajnu igru.

Iako to rezultat možda ne pokazuje, Borna je namučio Đokovića, bilo je tu fantastičnih poteza i izvanrednih poena, no Đokovićeva je igra jednostavno briljantna.

Nakon meča Borna je bio možda pomalo razočaran, ali i zadovoljan ostvarenim uspjehom:

"Nije to bio moj najbolji dan, ali ti si jedan od najboljih u povijesti tenisa i čestitam ti na zasluženoj pobjedi!, obratio se svome suparniku, ali i velikom prijatelju Novaku Đokoviću.

"Istaknuo bih nevjerojatnu organizaciju i posebno - kinesku hranu", čime je nasmijao kinesku publiku. Također je istaknuo sjajno navijanje i veliku podršku s tribina te je i time mladi Zagrepčanin pobrao simpatije.

Na kraju je poručio Đokoviću: "Vidimo se ovdje iduće godine, opet u finalu!"

Đoković je nekoliko riječi uputio na kineskom jeziku na oduševljenje cijele dvorane i nastavio:

"Ovo mi je posebno mjesto, ovdje sam osvojio svoj prvi masters, ovdje sam počeo i to me izgradilo, tu su krenuli moji prvi koraci na putu da postanem igrač kakav sam danas. Kina i Šangaj su za mene posebna mjesta u mom životu.", obratio se Nole kineskim predstavnicima i zatim pohvalio Bornu:

"Čestitke Borni, pokazao si zavidnu razinu igre, igrao si sjajno i nadam se da ćemo te i dalje gledati na ovako visokoj razini.", poručio je i za kraj dodao: "Kako je i Borna rekao, organizacija je bila zaista sjajna i osjećali smo se kao doma.", zaključio je Đoković koji će nakon ovoga uspjeha dočekati ponedjeljak kao drugi tenisač svijeta.

Linker
02. svibanj 2024 17:08